Kusovac hoće da ga biznismeni savjetuju

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Privrednog savjeta koju je inicirao i otvorio gradonačelnik Kusovac, definisana je uloga Savjeta koji bi trebao da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unapređenje uslova za poslovanje
713 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat formirala je danas Privredni savjet kako bi unaprijedila institucionalnu podršku lokalnoj privredi i podstakla razvoj privrede na teritoriji opštine.

Na predlog Sekretarijata za turizam i preduzetništvo koje je inicijator formiranja Savjeta, a na osnovu rješenja predsjednika Opštine, ujedno i predsjednika Privrednog savjeta dr Siniše Kusovca, pored predstavnika iz lokalne uprave, Savjet je formiran od značajnih i uticajnih predstavnika privrede u Opštini Tivat. Članovi su Snežan Kovinić – “Ben Kov” d.o.o. ,Tonći Francesković – NVO “Udruženje ugostitelja i hotelijera”, Branko Zgradić – “Navar Incorporated” d.o.o, Risto Lučić – “UNA” d.o.o. i predstavnici startetiških investitora “Adriatic Marinas” i „Luštica Development“, Predrag Leković i Goran Kovačević.

„Ovo savjetodavno, stručno tijelo predsjednika Opštine ima više zadataka, između ostalog da diskutuje o aktuelnim temama, analizira i daje sugestije, predlaže aktivnosti i mjere za kreiranje stimulativnog ambijenta za privlačenje investicija, predlaže mjere za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, identifikuje potrebe za rješavanje problema poslovne zajednice, predlaže mogućnosti i mnoge druge aktivnosti koje za cilj imaju sinergiju i razvoj saradnje između privatnog i javnog sektora.“- saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Privrednog savjeta koju je inicirao i otvorio gradonačelnik Kusovac, definisana je uloga Savjeta koji bi trebao da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unapređenje uslova za poslovanje. Razmotren je Poslovnik o radu Privrednog savjeta, a nakon predstavljenog nacrta Strategije razvoja turizma Tivta 2020-2024 godine, Privrednom savjetu je data mogućnost da se izjasni i uključi u raspravu, te su na na dokument date sugestije i primjedbe za eventualne izmjene i dopune Strategije razvoja turizma.

Bonus video: