Kvadrat novog stana u Porto Montenegru i preko 10.000 eura

Nova zgrada će imati 62 stana od 74 do 344 kvadrata, koji koštaju od 409 hiljada do 3,72 miliona eura
108 pregleda 0 komentar(a)
nova zgrada, Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
nova zgrada, Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 26.02.2015. 19:45h

Kompanija Porto Montenegro objavila je na svom sajtu detalje novog, sedmog po redu rezidencijalnog objekta koji će uskoro početi da gradi u istoimenom nautičkom naselju u Tivtu.

Iz kompanije još nijesu zvanično saopštili kada će početi gradnju „Regent Pool Club Residences“ zgrade u kojoj će kvadrat stambenog prostora, zavisno od položaja i veličine stana, koštati od 5.453 do čak 10.813 eura.

Objekat nazvan „Regent Pool Club Residences“ gradiće sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog kondo-hotela. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi imati mogućnost da ih registruju u takozvanom hotelskom rental-pulu „Regenta“, pa će se ti stanovi, u vrijeme kada ih vlasnici ne koriste, izdavati kao hotelski apartmani.

To će izgleda, opet podgrijati već mjesecima na tivatskoj političkoj sceni prisutnu javnu polemiku u kojoj udružena opozicija, napada DPS-SDP vlast da je gradski budžet oštetila za preko milion eura, ne naplaćujući puni iznos komunalija za apartmane u hotelu „Regent“ kojih je 60 odsto prodato kao privatni stanovi. Opština je oslobodila “Regent” plaćanja 80 odsto komunalija, kao da je u potpunosti hotel hotel, a ne većinom zgrada sa privatnim stanovima.

Inače, u svih do sada podignutih šest zgrada Porto Montenegra, uključujući i hotel „Regent“ izgrađeno je i kupcima iz raznih djelova svijeta, ali mahom iz Rusije, prodato preko 200 stanova.

Nova zgrada nazvana „Regent Pool Club Residences“, gradiće se na urbanističkoj parceli UP 1-14, površine 3.791 kvadrat . Po urbanističko-tehničkim uslovima koje je lani izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, ovdje se može napraviti zgrada mješovite namjene, maksimalne spratnosti P+5 i maksimalne bruto-građevinske površine 8.760 kvadrata, ne uključujući podzemne etaže.

Arhitekti Porto Montenegra su novu zgradu zamislili kao „savremene i šik stanove, svaki sa posebno pejsažno oblikovanom terasom, a sve to inspirisano stilom italijanske rivijere“.

Nova zgrada imaće ukupno 62 jednostona, dvosobna i trosobna stana površine od 74 do 344 kvadrata, a njihove cijene kreću se od 409 hiljada do čak 3,72 miliona eura.

Centrano obilježje novog objekta biće privatno uređeno dvorište sa palmama i drugim biljkama, privatnim kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan otvoreni od 25 metara biti grijan što će omogućavati plivanje u njemu tokom čitave godine.

Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom samo za vlasnike stanova, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

Bonus video: