Kvadratura parka je vrednija od “livade”

Dakle, radi se o hipotetičkoj procjeni cijene zemljišta. Procjena vrijednosti parcele nezavisnog procjenitelja kojeg je angažovao vlasnik parcele niža je od procjene komisije Uprave za nekretnine, i ta niža vrijednost je ušla u Protokol jer je to bio interes opštine, a vlasnik parcele prihvatio
1968 pregleda 2 komentar(a)
Park u blizini TQ Plaze, Foto: Dejan Peruničić
Park u blizini TQ Plaze, Foto: Dejan Peruničić

Procjene naručene od Sekretarijata za pravnu zaštitu koje su rađene za potrebe razmjene zemljišta u blizini TQ Plaze odnose se na hipotetičku situaciju da se radi o zelenoj površini, a ne o urbanizovanom zemljištu visokog koeficijenta izgradnje.

To se navodi u pojašnjenju podataka iz teksta „Livada skuplja od poslovnih prostora“, poslatom “Vijestima” iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića.

Iz Carevićevog kabineta pojašnjavaju da nije u pitanju „livada“, nego urbanizovano zemljište čija je namjena definisana planskim dokumentom, a da je šansa da se izmjenom namjene zamljišta kroz DUP ta zelena površina sačuva propuštena do januara 2018. godine, do kada je to bilo moguće uraditi. „Procjene dostavljene od Sekretarijata (od 1,25 i 1,6 miliona) odnose se na slučaj da se radi o zelenoj površini, a ne urbanizovanom zemljištu. Dakle, radi se o hipotetičkoj procjeni cijene zemljišta. Procjena vrijednosti parcele nezavisnog procjenitelja kojeg je angažovao vlasnik parcele niža je od procjene komisije Uprave za nekretnine, i ta niža vrijednost je ušla u Protokol jer je to bio interes opštine, a vlasnik parcele prihvatio. Nezavršeni kvadrati lamele C u „TQ Plazi“ koje je procijenila pomenuta Komisija predstavljaju grubo uređeni prostor koji zahtijeva ogromna dodatna ulaganja što je uticalo na procjenu. Na ovaj način, predsjednik Carević je uštedio opštinski budžet za skoro 500.000 eura“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića. Navodi se da je ključno to da su u slučaju obje procjene razmijenjenog zemljišta odabrane one koje su u interesu Opštine Budva, u jednom slučaju iste, a u drugom slučaju niže vrijednosti u odnosu na procjenu Uprave za nekretnine i da Protokol o razmjeni mora biti prihvaćen od Ministarstva finansija, ali i izglasan na sjednici Skupštine opštine.

Bonus video: