Kvalitet crnogorskih proizvoda neosporan

795 pregleda 0 komentar(a)
Iz kolašinskog hotela, Foto: Dragana Šćepanović
Iz kolašinskog hotela, Foto: Dragana Šćepanović

Crnogorski poljoprivredni proizvođači mogu odgvoriti zahtjevima evropskog tržišta. Dokaz za to su, između ostalog, i čak 163 nagrade na prestižnom Novosadskom sajmu. To je jedna od poruka sa susreta crnogorskih izlagača na Novosadskom sajmu sa hotelijerima i trgovačkim lancima, koji je u kolašinskom hotelu „Bjanka“ organizovala Privredna komora Crne Gore

„Podigli ste kvalitet proizvodnje, sačuvali domaće ukuse i ispunili standarde koji se traže od vas. Privredna komora kontinurano čini napore da domaći proizvodi budu na pravi način zastupljeni u domaćim hotelima i trgovinama. Dobro iz Crne Gore, Kupujmo domaće i Domaći ukusi projekti su, kojima ćemo bolje pozicionirati naše proizvode na domaćem tržištu i smanjivati naše uvozne deficite.“- kazao je Vlastimir Golubović predsjednik Privredne komore .

On je podsjetio da proizvodjači treba da unapređuju tehnološke procese i da, uz kvalitetne marketinske aktivnosti, tržištu isporučuju proizvode vrhunskog kvaliteta.

Prema riječima direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željke Radak Kukavičić. „ iz godine u godinu zastupjenost domaćih proizvoda sve prisutnija na turističkim trpezama“.

„Tokom ove sezone planira se 14 milona turističkih noćenja što, donosi obaveza da se pripremi preko 40 miliona turističkih obroka. To treba da bude izazov za naše prozvođače hrane.“- rekao je Damir Davidović iz Ministarstvu turizma i održivog razvoja.

Prema riječima Dragana Bokan, izvršnog direktora „Voli trejda“, koja je juče obilježila 24 rođendan, ta kompanija lani je otkupila 600 tona više domaćih proizvoda nego u predhodne godine. On tvrdi da se posebna pažnja poklanja malim proizvođačima. „Takođe i na našem poljoprivrednom dobru na Šasu, u Ulcinju, organizujemo sami polljoprivrednu proizvodnju.Na parceli od 70 hektara ćemo uložiti skoro tri miliona eura, tako da ćemo period obavezne inevesticije ispuniti do kraja ove godine.Proširićemo plasteničnu proizvodnju na još tri hektara.“- reko je on.

Bonus video: