Lazović: Stvoriti pretpostavke za dugoročnu održivost "Montavara"

U razgovoru je iskazana maksimalna kooperativnost svih učesnika sastanka, oko redosleda aktivnosti koje je neophodno realizovati u narednom periodu.
1 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2014. 19:24h

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, zajedno sa ministrima finansija, ekonomije i rada i socijalnog staranja - Radojem Žugićem, Vladimirom Kavarićem i Predragom Boškovićem i izvršnim direktorom Investiciono-razvojnog fonda, te predsjednikom opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, održao je sastanak sa predstavnicima radnika i vlasnika Montavar Metalca, na kojem su analizirani svi aspekti aktuelne problematike u toj firmi.

Zajednički je konstatovano da je zbog razvojne perspektive i kvaliteta radne snage koja radi u toj kompaniji, Montavar neophodno očuvati i raditi na stvaranju pretpostavki za njegovu dugoročnu održivost. Tom cilju, kako je zaključeno, moraju biti posvećeni akteri današnjeg sastanka.

S obzirom da postoji zainteresovanost određenih finansijskih institucija da aktivno participiraju u obezbjeđenju uslova za funkcionisanje navedenog preduzeća, neophodno je da se naredni period iskoristi za konsolidaciju stanja u toj kompaniji, da bi se izašlo iz postojećih teškoća i otvorila njegova neosporna perspektiva.

U razgovoru je iskazana maksimalna kooperativnost svih učesnika sastanka, oko redosleda aktivnosti koje je neophodno realizovati u narednom periodu.

Radnici nikšićkog Metalca očekuju da će Vlada na sjednici u četvrtak zauzeti konačan stav o njihovoj situaciji, a do tada će nastaviti štrajk koji su počeli 18. decembra.

Predsjednik Sindikata Metalca, Radisav Jauković, kazao je da im je na današnjem sastanku u Podgorici saopšteno da bi na sjednici Vlade u četvrtak trebalo da budu donijeta neka izvjesnija rješenje o ispunjenju njihovih zahtjeva.

Bonus video: