Lučić: Nijesam rekao da sam finansirao Front

"Ponavljam, za sve prethodne izbore, uključujući i posljednje predsjedničke, ja sam otvoreno i javno podržavao opoziciju"
92 pregleda 8 komentar(a)
Radenko Lučić, Foto: Luka Zeković
Radenko Lučić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2013. 17:56h

Suvlasnik Albone Radenko Lučić poslao je pojašnjenje svoje izjave da je pomagao Demokratski front, koje su neki mediji prenijeli da je finansirao DF i njegovog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.

"Ponavljam, za sve prethodne izbore, uključujući i posljednje predsjedničke, ja sam otvoreno i javno podržavao opoziciju, na način što sam prisustvovao njihovim skupovima, zakupljivao prostor u dnevnoj štampi gdje sam objavljivao saopštenja u kojima su bili sadržani i moji politički stavovi, djelovao među poznanicima i prijateljima i slično. Za sve to vrijeme razne državne službe, taktikom i metodama "kožnih mantila", su plasirane raznorazne izmišljotine, a između ostalih i da sam jedan od glavnih finansijera opozicije, uključujući i kampanju uvaženog gospodina Milodraga Lekića i da je, između ostalog, to uzročnik Albonine propasti", naveo je Lučić.

Suvlasnik "Albone" za propast firme okrivio crnogorski režim>>>

On je kazao da nije upotrijebio termin "finansirao", već "sponzorisao".

"Međutim, i taj termin "sponzorisao", takođe nijesam vezivao za kampanju g. Lekića, već nabrajajući brojna sponzorstva raznih manifestacija, pojedinaca, organizacija, političkih partija (uključujući čak i DPS) u prethodnom periodu, završavajući svoje emotivno izlaganje riječima '... sponzorisaću i gospodina Lekića i Demokratski front, ako budem mogao - pa šta...'", naveo je Lučić, koji se izvinjava "zbog nesporazuma i eventualnih neprijatnosti Lekiću i Demokratskom fronu, uvjeren da su iz gore iznesenog razumjeli i shvatili smisao izjave".

“Želim da naglasim da sam još 1997, nakon političke krize izazvane poznatim, u narodu imenovanim sukobom "Milo - Momir", vrbovan od strane rukovodećih ljudi iz DPS-a, samnom su vođeni razgovori jer sam ja, kao uspješan privrednik i neiskompromitovan čovjek, sa njihove strane, projektovan za lidera DPS-a za Pivu. Tom prilikom su mi nuđene kreditne linije i brojne druge olakšice, kako za mene, tako i za moju tadašnju firmu Plus komerc, što sam kategorično odbio. Ispostavilo se da je upravo to uzročnik svih mojih kasnijih nedaća, jer njima se ne smije reći ne... Odmah nakon toga počinju brojni, raznovrsni i u poslovnom svijetu u Crnoj Gori ne zabilježen serijal pritisaka i to je trajalo do konačne likvidacije Albone", naveo je Lučić.

Bonus video: