Luka Bar: Utrostručen pretovar na početku 2020.godine

"Na bazi ugovorenih poslova i stalnih komunikacija sa poslovnim partnerima očekuje se rastući trend poslovanja i u februaru, i martu mjesecu, što bi tekuću godinu moglo učiniti rekordnom"
1493 pregleda 3 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić

"Luka Bar" AD započela je poslovnu 2020. tri puta većim pretovarom u odnosu na uporedni period prošle godine, saopšteno je iz barske kompanije.

"Ukupni pretovar za januar u svim manipulacijama iznosio je 227.615 tona, što predstavlja uvećanje od 2,7 puta u odnosu na uporedni period iz 2019. kada je iznosio 83.404 tona. Od ukupnog pretovara za januar, brodske manipulacije su iznosile 133.286 tona, što je za 3,8 puta više u odnosu na prethodnu godinu kada su iznosile 35.162 tona“, naveli su iz kompanije.

Ovakav rezultat, kako se navodi u saopštenju, predstavlja odličnu polaznu osnovu za dalji razvoj barske kompanije.

"Na bazi ugovorenih poslova i stalnih komunikacija sa poslovnim partnerima očekuje se rastući trend poslovanja i u februaru, i martu mjesecu, što bi tekuću godinu moglo učiniti rekordnom. Kompanija posvećeno radi na diversifikaciji pretovara tereta, kao i na intenzivnoj komunikaciji usmjerenoj ka privlačenju novih poslovnih partnera, ali i potencijalnih investicija, zasnovanih na različitim modelima ulaganja", dodali su iz barske firme.

Pojačana izvozna aktivnost njihovih komitenata, ostvarena dijelom i zbog kvalitetno pruženih lučkih usluga, kako su istakli iz Luke Bar, "predstavlja ekonomsko opravdanje za započeto ulaganje od pet miliona eura u novu lučku opremu".

Bonus video: