Lukšić apelovao na radnike "Radoja Dakića": 35 miliona je dobra ponuda

Oni su to za sada odbili tražeći da Vlada doplati do 42 miliona, koliko im je dodijeljeno sudskim odlukama.
80 pregleda 0 komentar(a)
lukšić, Foto: Goran Malidžan
lukšić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.05.2011. 20:08h

Premijer Igor Lukšić smatra da je ponuda konzorcijuma Zetagradnje i “Čelebića” za kupovinu zemljišta “Radoja Dakića” realna te da bi sve „mimo toga bio ulazak u zonu kada možemo izgubiti potencijalnog partnera“.

Ove firme su prošle sedmice ponudile bivšim radnicima, a danas povjeriocima “Dakića” 35,4 miliona eura za oko 221 hiljadu kvadrata. Oni su to za sada odbili tražeći da Vlada doplati do 42 miliona, koliko im je dodijeljeno sudskim odlukama.

Lukšić je prilikom obilaska Pljevalja apelovao na radnike da ovo pitanje sagledaju sa malo više razumijevanja.

"Mislim da polako ulazimo u fazu iracionalnog. Ono što je na stolu je realna ponuda zato što smo mi spremni da dio zemljišta koje je naše potraživanje iz “Radoja Dakića” stavimo u funkciju veće ponude za bivše radnike.

Mimo toga mislim da već ulazimo u zonu kada ćemo možda izgubiti potencijalnog partnera, a tada nadoknada neće biti ni 35 ni 32 miliona već nula. Moj apel je da se ovo pitanje sa malo više razuma sagleda.

Smatram da na stolu imamo ponudu koja zadovoljava najviši procenat povjerilaca. Da li će svi biti zadovoljni to je sad stvar teorije, ali u svakom slučaju nadam se da će razum prevladati i da ćemo doći do rješenja koje 85 odsto namiruje potraživanja.

Ako u ovom vremenu niste zadovoljni sa tim, onda je vama bitnije da ste svaki dan u novinama i da protestujete a ne da riješite svoj i problem 1.500 drugih radnika - rekao je Lukšić.

Bonus video: