Lukšić: Sačuvaćemo FEP, iako je situacija složena

Premijer poručuje da je problem FEP-a složen, posebno dugovanja preduzeća prema privredi i zaposlenima, a koja iziskuju i dodatno vrijeme
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2011. 19:54h

Iz kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da on zvaničnim kanalima nije dobio pismo od radnika Fabrike elektroda u Plužinama, ali da je upoznat sa njihovim problemima.

"Iako država nije vlasnik u kompaniji, prepoznat je ekonomski interes da se pomogne u rješavanju složenih problema i u tom smislu Ministarstvo ekonomije ponudilo je određena rješenja koja su, u cilju stabilizacije situacije, prezentirana menadžmentu kompanije i predstavnicima sindikata", saopšteno je iz kabineta premijera.

Premijer poručuje da je problem FEP-a složen, posebno dugovanja preduzeća prema privredi i zaposlenima, a koja iziskuju i dodatno vrijeme.

"Vjerujemo da će u narednom periodu, i sa vaše strane biti razumijevanja za napore Vlade u rješavanju ovog pitanja. Još jednom izražavamo posvećenost Vlade da sačuvamo kompaniju, koja ima svoj proizvod i u budućnosti može biti konkurentna na tržištu. Nadamo se da će već u narednih nekoliko dana doći do značajnih pomaka i konkretnih rezultata sa kojima će, prije svega, biti upoznati zaposleni u FEP-u, kao i crnogorska javnost" - saopšteno je je iz kabineta Igora Lukšića.

Bonus video: