Mandić opet izgubio spor

Vujović i Mandić su godinama zajedno vodili HLT fond
464 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladan Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.06.2016. 16:13h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Privrednog suda kojim je odbijen kao neosnovan tužbeni zahtjev biznismena Denisa Mandića protiv kompanije Provladex i Branka Perovića, kojom se tražilo poništavanje ugovora o kupoprodaji udjela u društvu Prima, koje upravlja HLT fondom. Ugovor između tuženih, zaključen je 2010. godine.

Direktor Prime Vitomir Joksimoć saopštio je da je ovakav ishod petogodišnjeg spora, bio jedino moguć.

"S jedne strane smo zadovoljni zbog činjenice da je pravda ipak dostižna koliko god bila spora, a s druge strane izražavamo nezadovoljstvo jer je ovoliko trajanje spora nanijelo značajnu štetu u poslovanju DZU Prima, sa neizvjesnim posljedicama", kazao je Joksimović.

On je izrazio nadu "da je ovo početak kraja pravnim opstrukcijama koje sprovodi Denis Mandić, te da će napokon i drugi slučajevi u kojima su podnijete tužbe protiv Mandića i njegovih najbližih saradnika, dočekati da budu konačno riješeni".

Vijeće Apelacionog suda kojim je predsjedavala sudija Marija Marinković donijela je pravosnažnu presudu i potvrdila prvostepenu koju je donio sudija Privrednog suda Faruk Mušović.

"Pravilno prvostepeni sud nalazi da sporni ugovor o prenosu udjela ne predstavlja fiktivni, niti simulovani pravni posao… Ugovor o kupoprodaji zaključen je saglasnom izjavom volja ugovornih strana, ne postoji nesporazum o prirodi ugovora ili o osnovu ili predmetu obaveze", navodi se između ostalog u pravosnažnoj presudi.

Primu je firma Provladeks, koju kontroliše biznismen Vladan Vujović, prodala 2010. godine Branku Peroviću za 150.000 eura i upravo taj kupoprodajni ugovor je bio predmet ovog maratonskog sudskog spora, o kojem je proteklih nekoliko godina odlučivalo nekoliko sudija.

Vujović i Mandić su bivši poslovni partneri koji su jedno vrijeme zajednički upravljali HLT fondom, ali je nakon toga uslijedio sukob i više sudskih sporova.

Bonus video: