MANS: Opet vraćamo dugove tajkuna - Vijesti.me
obaveze KAP-a

MANS: Opet vraćamo dugove tajkuna

Vlada rizikuje bankrot zbog problematičnog povlađivanja interesu ruskog oligarha Olega Deripaske u toj kompaniji, ocijenili su iz MANS-a

KAP
KAP (Foto: Luka Zeković)

Dok ignoriše zahtjeve građana Crne Gore i sprema nam nove namete, Vlada nastavlja da našim novcem obezbjeđuje ekstraprofit domaćim i stranim tajkunima, saopštila je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Gdje će kabinet Igora Lukšića da pronađe taj novac, sem ako ne izmisli na koji način da ga otme od nas.
"Građani Crne Gore ponovo će platiti cijenu katastrofalnih odluka Vlade i njenih visokih zvaničnika, time što će stranim bankama podmiriti kredit KAP-a od 22  miliona eura, a najvjerovatnije i preostalih 110 jer je ukupno zaduženje 132 miliona eura. Sa druge strane, građani svojim novcem već pomažu kompaniju, tako što su sa 60 miliona eura platili i još plaćaju subvencioniranu struju, a ni to nije bilo dovoljno, već nam je Regulatorna agencija za energetiku (RAE) kroz posljednje, nezakonito poskupljene struje spremila paprene račune", ističe se u saopštenju ove NVO.

Iz MANS-a su naveli da „najavom ministra Vladimira Kavarića da ćemo se zaduživati kako bismo vratili 22 miliona eura za dug KAP-a, Vlada rizikuje bankrot zbog problematičnog povlađivanja interesu ruskog oligarha Olega Deripaske u toj kompaniji“.

"Pomenuta 22 miliona samo su dio duga od 132 miliona, koliko je Vlada garantovala ruskom tajkunu, a koji će najvjerovatnije dati građani iz svojih već praznih džepova. Već naredna rata za naplatu od 50 miliona eura stiže u aprilu, pa se postavlja pitanje gdje će kabinet Igora Lukšića da pronađe taj novac, sem ako ne izmisli na koji način da ga otme od nas"; dodaje se u saopštenju.

Opširnije u štampanom izdanju