MANS otkrio još jednu moguću zloupotrebu položaja Žarka Pavićevića - Vijesti.me
POŠTA I ZIB

MANS otkrio još jednu moguću zloupotrebu položaja Žarka Pavićevića

ZIB je trebalo na sebe da preuzme kompletne troškove izgradnje, plaćanja komunalija, te pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole\" navodi se u analizi MANS-a.

Novi podaci do kojih je došla Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) dokumentuju, kako tvrde u ovoj NVO, „još jednu moguću zloupotrebu službenog položaja barskog gradonačelnika Žarka Pavićevića radi sticanja lične, ali i koristi za treća lica“.

Poslije sprovedenog javnog nadmetanja, 3. jula 2008. godine, Pošta je sa Zavodom za izgradnju Bara (ZIB), privatnom kompanijom Pavićevića, sklopila Ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog objekta.

Međutim, šest mjeseci nakon isteka roka, a gotovo tri godine od potpisivanja Ugovora, ZIB (koji je pobijedio na tenderu Pošte), nije sagradio, ni jedan sprat.

" Predmet Ugovora je bila izgradnja stambeno-poslovnog objekta u okviru DUP-a Topolica 1 u Baru, na lokaciji gdje se i danas nalazi sjedište barske pošte. Ugovorom je bilo predviđeno da ulog Pošte bude parcela od 3.734 kvadrata i stara pošta koja je trebalo da bude srušena.

ZIB je trebalo na sebe da preuzme kompletne troškove izgradnje, plaćanja komunalija, te pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole" navodi se u analizi MANS-a.

Opširnije u štampanom izdanju