Marija Ćatović dobitnica nagrade Ujedinjena Evropa

Nominacije za nagradu se predlažu na osnovu statistike analitičkog odsjeka Evropske poslovne skupštine, uzimajući u obzir program Lideri 21. vijeka i preporuke partnera
7 komentar(a)
Marija Ćatović, Foto: Arhiva Vijesti
Marija Ćatović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.12.2013. 15:24h

Predsjednica Opštine Kotor, Marija Ćatović, dobitnica je nagrade Ujedinjena Evropa za lični doprinos pozitivnoj slici nacionalne ekonomije, implementaciji i realizaciji međunarodnih programa i razvoju procesa evropskih integracija.

Iz Opštine Kotor su saopštili da je Ćatović nagradu danas u Londonu uručio Međunarodni Sokratov komitet Evropske poslovne skupštine i da se ona našla među tri nagrađena gradonačelnika evropskih gradova.

„Nagradu je uručio predsjednik Evropske poslovne skupštine John Netting. To je prvi put da neko iz Crne Gore bude nagrađen priznanjem Ujedinjena Evropa”, navodi se u saopštenju.

Skupu je, kako su dodali, prisustvovalo mnoštvo eminentnih ličnosti iz svijeta bankarstva, nauke, inovacija, obrazovanja i kulture.

Iz Međunarodnog Sokratovog komiteta Evropske poslovne skupštine su kazali da će primanje te nagrade i samim tim ulazak u redove Samita Lidera, olakšati dalju promociju Kotora i stvaranje zajedničkih projekata na tržištima zemalja koje su njegove učesnice.

Nominacije za nagradu Ujedinjena Evropa se predlažu na osnovu statistike analitičkog odsjeka Evropske poslovne skupštine, uzimajući u obzir internacionalnu sliku programa Lideri 21. vijeka i preporuke partnera.

To analitičko odjeljenje u obzir je uzelo ekonomski potencijal, ljudske resurse, kvalitet života, infrastrukturu i poslovne korisnike.

„Osnovna misija Evropske poslovne skupštine je da se privuče međunarodna pažnja i pruži podrška talentovanim ljudima sa visokom društvenom aktivnošću, kao i profesionalcima u osnovnim sferama društvenog života“, zaključuje se u saopštenju Opštine Kotor.

Bonus video: