Marković: Aerodrom u Beranama u samom vrhu Vladinih prioriteta

Marković se sastao sa predsjednikom i izvršnim direktorom turske kompanije TAV Airports, Sanijem Seneralom. Kompanija TAV Airports je zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome
196 pregleda 26 komentar(a)
Sani Seneral, Duško Marković, Foto: Gov.me
Sani Seneral, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 07.02.2018. 13:12h

Revitalizaciju aerodroma u Beranama je u samom vrhu Vladinih prioriteta, saopštio je premijer Duško Marković.

On se danas sastao sa predsjednikom i izvršnim direktorom turske kompanije TAV Airports Sanijem Seneralom.

Kompanija TAV Airports je zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome.

"Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je razvoj crnogorskih aerodroma preduslov za razvoj ekonomije, industrije i turizma u Crnoj Gori. Posebno je naglašen značaj valorizacije aerodroma za dalji rast turističke privrede koja je vodeća privredna grana u našoj zemlji. Premijer Marković je istakao jasno opredjeljenje Vlade u pravcu stvaranja pretpostavki za brzu valorizaciju i razvoj aerodroma u Podgorici i Tivtu, ali i revitalizaciju aerodroma u Beranama, saopštivši da će taj posao biti u samom vrhu Vladinih prioriteta", saopšteno je iz Vlade.

TAV je međunarodno kompanija specijalizovana za aerodromski biznis.

"Ova kompanija je investitor i operater velikih i prometnih aerodroma na više kontinenata, sa značajnim iskustvom u modelima javno-privatnog partnerstva i koncesija, i sa referentnim pokazateljima u pogledu njihovog razvoja i pune privredne iskorišćenosti", navodi se u saopštenju Vlade.

Bonus video: