Marković: Fokus na ekonomiji i realizaciji investicionih projekata

Marković je razgovarao sa ambasadorima – Amerike Margaret Ueharom, UAE Hafsom Al Ulamom, Kine Cui Dživeijem, Slovenije Mitjom Močnikom, Mađarske Kristijanom Pošom, Grčke Sotirusom Atanasiosem, Norveške Arnom Sanom Bjornstadom i Turske Serhatom Galipom
4 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2016. 17:26h

Fokus buduće saradnje Crne Gore sa Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Kinom, Slovenijom, Mađarskom, Grčkom, Norveškom i Turskom, biće usmjeren na ekonomiju i realizaciju investicionih projekata koji treba da doprinesu privrednom rastu i otvaranju novih radnih mjesta.

To je, kako je saopšteno iz Vlade, ocijenjeno u razgovoru premijera Duška Markovića sa ambasadorima tih zemalja, koji su mu prenijeli čestitke premijera i Vlada tih država povodom stupanja na dužnost.

Marković je razgovarao sa ambasadorima – Amerike Margaret Ueharom, UAE Hafsom Al Ulamom, Kine Cui Dživeijem, Slovenije Mitjom Močnikom, Mađarske Kristijanom Pošom, Grčke Sotirusom Atanasiosem, Norveške Arnom Sanom Bjornstadom i Turske Serhatom Galipom.

"U razgovorima sa ambasadorima, predsjednik Vlade je ukazao da će fokus u budućoj saradnji biti usmjeren na ekonomiju i realizaciju investicionih projekata koji treba da doprinesu privrednom rastu i otvaranju novih radnih mjesta", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ambasadori su se saglasili da odlični politički odnosi tih zemalja sa Crnom Gorom mogu biti unaprijeđeni intenzivnijom ekonomskom saradnjom, i najavili da će njihov angažman u narednom periodu prevashodno biti usmjeren u tom pravcu.

Bonus video: