Marković: Lokalna vlast Rožaja mora nalaziti rješenja za izazove i predlagati nove projekte

"Bez redovnih plata ne možete imati motivisane službenike i efikasna javna preduzeća", rekao je Marković
654 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Rožajama, Foto: Gov.me, Gov.me
Sa sastanka u Rožajama, Foto: Gov.me, Gov.me
Ažurirano: 01.07.2019. 11:45h

Vlada je istrajna u realizaciji razvojnih projekata posebno za Sjeverni region, ali lokalna vlast Rožaja mora nalaziti rješenja za izazove i predlagati nove projekte, kazao je premijer Duško Marković.

On je danas održao sastanak sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem i predsjednikom Skupštine opštine Almirom Avdićem.

"Prepoznaju napori Vlade i ono na čemu smo fokusirani i šta je državno opredjeljenje – da realizujemo razvojne projekte. Bez razvojnih projekata nema napretka. Već dvije godine ulažemo u to ogromna sredstva. Fokusirani smo na Sjever i na poboljšanje životnog standarda građana", rekao je Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je i skrenuo pažnju na neodrživo rješenje da zaposleni u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima ne dobijaju redovno plate.

"Bez redovnih plata ne možete imati motivisane službenike i efikasna javna preduzeća", rekao je Marković.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović zatražio je od opštinskog rukovodstva da predloži Vladi model prevazilaženja sadašnjeg stanja rekavši da zajednički cilj treba da bude da zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima od 1. januara naredne godine dobijaju redovno mjesečne zarade.

Na sastanku je bilo riječi o novim projektima koji bi trebalo da doprinesu stvaranju uslova za razvoj biznisa poput projekta Biznis zone. U tom smislu Husović je pozvao lokalnu samoupravu da inicira nove projekte i da ako je potrebno angažuje eksterne stručnjake koji bi doprinijeli bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji resursa.

Sastanku su prisustvovali ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i direktori Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

Bonus video: