Marković obišao Portonovi: Biće otvoreno 1.500 radnih mjesta

"Rizort u koji je do sada uloženo gotovo pet stotina miliona eura donosi našoj zemlji i nova zaposlenja i nove tehnologije...", kazao je Marković
3426 pregleda 8 komentar(a)
Danas tokom obilaska, Foto: Bojana Čupić
Danas tokom obilaska, Foto: Bojana Čupić

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da će do otvaranja turističkog rizorta Portonovi iduće godine biti otvoreno 1.500 radnih mjesta.

On je danas obišao nedavno otvoreni turistički rizort Portonovi i ocijenio da radovi dobro napreduju.

„Impresioniran sam onim što sam vidio. Danas mi je i u profesionalnom i u građanskom smislu puno srce jer se stvara jedna nova vrijednost na ovom prostoru koja nije značajna samo za crnogorski turizam nego i za Crnu Goru u cjelini za njenu ekonomiju. Već u ovoj fazi je rizort jedna nova vrijednost za Crnu Goru, transformaciona vrijednost koja ne donosi samo nova radna mjesta i zaposlenja, već donosi i nešto što je Crnoj Gori neophodno, a to su nova znanja i inovacije i veliko iskustvo kako naš nepresušan resurs pretvoriti u dobro za državu i građane“, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković nakon obilaska završenog dijela rizorta i gradilišta.

Danas tokom obilaska
Danas tokom obilaska(Foto: Bojana Čupić)

Premijer je ocijenio da će ovaj projekat Crnu Goru učiniti "prepoznatljivom ne samo na Mediteranu nego i širom svijeta".

"Rizort u koji je do sada uloženo gotovo pet stotina miliona eura donosi našoj zemlji i nova zaposlenja i nove tehnologije i znanja o čemu je bilo riječi na sastanku premijera i domaćina", naveo je.

Bonus video: