Marković poručio Mugoši Jokoviću i Vuksanoviću: Ni euro mimo državne kase

"Taj novi pristup bi trebalo da ide u pravcu toga da obezbijedimo da se život u Crnoj Gori odvija, da onima koji rade budu dati podsticaji da dodatno stvaraju", rekao je Marković
69 pregleda 15 komentar(a)
Duško Marković, sastanak sa  direktorima organa inspekcije, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, sastanak sa direktorima organa inspekcije, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.03.2017. 18:47h

Ni jedan euro ne smije ostati nenaplaćen niti skriven mimo budžeta i državne kase i to mora biti vaša prva obaveza, rekao je danas predsjednik Vlade Duško Marković direktorima Poreske Uprave Miomiru M. Mugoši, Uprave carina Vladanu Jokoviću i Uprave za inspekcijski nadzor Božidaru Vuksanoviću i njihovim pomoćnicima, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković je rekao da je sazvao sastanak kako bi dogovorio operativna rješenja sa ciljem definisanja novog pristupa dijelu državne administracije zaduženom za prihodnu stranu budžeta.

"Taj novi pristup bi trebalo da ide u pravcu toga da obezbijedimo da se život u Crnoj Gori odvija, da onima koji rade budu dati podsticaji da dodatno stvaraju", rekao je Marković dodajući da prema onima koji ne poštuju propise i poresku disciplinu ne treba imati obzira već da treba demonstrirati odlučnost, snagu i zajedništvo nadležnih državnih organa.

U saopštenju se navodi da je na sastanku postignuta saglasnost o potrebi hitnog kadrovskog jačanja Poreske uprave, Uprave za inspekcijski nadzor i Uprave carina u dijelu koji se tiče terenskog rada kao i o neophodnosti informatičkog unapređenja sadašnjih rješenja kako bi nadležne službe bile tehnički opremljene za još efikasniji rad.

"Takođe je dogovoreno da uprave nadležne za prihodnu stranu budžeta do narednog sastanka konkretnim predlozima i rješenjima ukažu na administrativne i normativne barijere kako bi one bile otklonjene u najkraćem mogućem razdoblju", piše u saopštenju Vlade.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Vlade Zoran Pažin i Milutin SImović i ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Bonus video: