Marković: Projekti vrijedni 25 miliona eura za kvalitetniji život u Rožajama

Premijer je iskazao zadovoljstvo dobrom dinamikom realizacije započetih projekata
2345 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić

Kapitalni projekti u Rožajama, vrijedni oko 25 miliona eura, obezbijediće kvalitetniji život građanima, ali i uslove za snažnije pokretanje biznisa u ovoj opštini, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predstavnicima opštine Rožaje.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je na sastanku sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem, predsjednikom SO Almirom Avdićem i sekretarom za planiranje i uređenje prostora Rusmirom Džudževićem, čestitao predstojeći Dan opštine i iskazao zadovoljstvo dobrom dinamikom realizacije započetih projekata – vodovoda, gradske tržnice, puta Rožaje – Štedim, vrtića, uređenja rječnog korita Ibra i izgradnje gradskih ulica.

Zajednički je, kako se navodi, konstatovan značaj izgradnje ski centra Hajla – Štedim i ocijenjeno da će ono biti generator privrednog razvoja Rožaja.

„Želimo da zahvalimo na posvećenosti Vlade Sjeveru. Vlada daje doprinos i jak akcenat razvoju Sjevera“, kazao je predsjednik SO Rožaje.

Na sastanku je, dodaju iz Vlade, razgovarano i o načinima za dalje jačanje stabilnosti lokalnih javnih finansija, racionalizaciji javne uprave i povećanju njene efikasnosti, kao i o drugim preduslovima važnim za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Bonus video: