Marković: Rudnik uglja uspješno posluje, izvršava obaveze i ima ozbiljne razvojne planove

"Vidimo da se ovdje sve radi po standardima, po najvećim mjerama zaštite i sigurnosti i obezbjeđuju se ozbiljne količine uglja za pljevaljsku Termoelektranu", kazao je Marković
54 pregleda 3 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.09.2017. 19:07h

Rudnik uglja uspješno posluje, izvršava sve obaveze prema državi i zaposlenima i ima ozbiljne razvojne planove, rekao je premijer Duško Marković.

"Vjerujem da ćemo u narednim mjesecima obezbijediti i ozbiljna sredstva za nove investicije i novu proizvodnju”, kazao je Marković, nakon obillaska površinskog kopa Potrlica Rudnika uglja u Pljevljima.

On je rekao da je ovo prilika da i povodom Dana rudara, a i obilazeći ovaj površinski kop, izrazi poštovanje i zahvalnost zaposlenima u Rudniku uglja, injžinjerima, stručnjacima i menadžmentu.

"Vidimo da se ovdje sve radi po standardima, po najvećim mjerama zaštite i sigurnosti i obezbjeđuju se ozbiljne količine uglja za pljevaljsku Termoelektranu", kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, novi Upravni odbor sa predsjednikom na čelu i izvršni direktor sa njegovim cjelokupnim timom uradili su u poslednjih par mjeseci ozbijne stvari na stabilizaciji kompanije.

"Danas je Rudnik uglja kompanija koja uspješno posluje, izvršava sve obaveze prema državi prema zaposlenima i ne samo to, nego ima ozbiljne razvojne planove. Vjerujem da ćemo u narednim mjesecima, obezbijediti i ozbiljna sredstva za nove investicije i novu proizvodnju", kazao je Marković.

Sumirajući utiske povodom radne posjete Pljevljima i susreta sa opštinskim rukovodstvom, premijer je saopštio da su konstatovali ozbiljan rad u opštini Pljevlja, ozbiljne pomake kada je u pitanju društvena, komunalna i socijana infrastruktura.

"Dogovorili se da održimo taj tempo kroz planove koje ima Opština, istovremeno podržane planovima Vlade kroz kapitalni budžet, ali smo govorili o onome sto je obaveza svih u Crnoj Gori i nas u Vladi, ali i zaposlenih i rukovodstava u opštinama", kazao je premijer.

Kako je naveo, to znači da moramo mnogo više da radimo, moramo biti povezaniji između sebe, moramo se postarati da opštinski prihodi, kao što se mi staramo da državni prihodi, budu naplaćeni.

"Da budžeti budu održivi, da se iz održivih budžeta kreira razvoj i iz tog razvoja da imaju koristi građani na ovom prostoru", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se u najkraćem roku pronađe odgovor na teške fiskalne izazove ne ugrožavajući ono sto su razvojne koncepcije Opštine i kada su u pitanju Pljevlja.

"Pljevlja su za Vladu veoma važna, strateški prostor, koji ima ozbiljne resurse i mi ćemo uraditi da sve to bude u funkciji većeg kvaliteta života građana u Pljevljima, ali i u funkciji razvoja Crne Gore i njene ekomonije", kazao je predsjednik Vlade.

On je ocijenio da ovakav pristup na terenu, gdje se stvara život ili nova vrijednost, daje rezultate.

"Centralni budžet je stabilizovan, ostvaruje se značajno iznad plana, a investiciona potrošnja raste i investicije su sve veće, rast ekonomije je na zadovoljavajućem nivou. To ne samo da želimo da održimo, nego želimo da unaprijedimo", poručio je Marković.

Bonus video: