Marković: Što prije krenuti u nastavak gradnje turističkog kompleksa u uvali Pržna

Premijer je upoznao sagovornike sa razvojnim planovima na području Luštice kao i o detaljima predstojeće modernizacije aerodroma Tivat i saobraćajne infrastrukture, saopšteno je iz Vlade
1622 pregleda 2 komentar(a)
Sa predstavnicima kompanije Qatari Diar, Foto: Bojana Čupić
Sa predstavnicima kompanije Qatari Diar, Foto: Bojana Čupić

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je u Londonu sa predstavnicima kompanije Qatari Diar koja je u Crnoj Gori 2010. godine kupila 285.000 m² terena na prostoru nekadašnjeg hotela Plavi Horizonti u uvali Pržna kako bi izgradila turistički kompleks.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, iskazano zadovoljstvo činjenicom da su prevaziđeni izazovi koji su usporili rad na projektu ove kompanije i izražena obostrana spremnost da se što je prije moguće pristupi nastavku gradnje kompleksa koji uključuje luksuzni hotel, više od 140 rezidencijalnih vila i turističko naselje sa svim pratećim sadržajima ukupne vrijednosti veće od 250 miliona eura.

"Predstavnici Qatari Diara, koje je predvodio Tarik al Abdula, direktor razvoja Qatari Diara za Evropu i Ameriku, izrazili su zadovoljstvo realizacijom razvojnih projekata u Crnoj Gori i napretkom našeg turizma i informisali predsjednika Vlade o tome da imaju pripremljen plan daljih aktivnosti i da će uskoro nastaviti rad na gradnji ovog rizorta", navodi se u saopštenju Vlade.

Premijer je, dodaje se, upoznao sagovornike sa razvojnim planovima na području Luštice kao i o detaljima predstojeće modernizacije aerodroma Tivat i saobraćajne infrastrukture.

Bonus video: