Marković u radnoj posjeti Plantažama, najavljena nova ulaganja

Premijer je kazao da će novi investicioni projekat u Plantažama obezbijediti razvoj kompaniji, ali će biti benefit i za crnogorsku ekonomiju i građane
936 pregleda 3 komentar(a)
Marković u radnoj posjeti, Foto: Vlada Crne Gore
Marković u radnoj posjeti, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković danas je bio u radnoj posjeti Plantažama, povodom otvaranja novih investicionih projekata, vrijednih više od četiri miliona eura.

Među tim projektima je, kako navode iz Vlade, milion i po eura vrijedna investicija podizanja novih vinograda na 55 hektara, kao i hladnjača za prijem, skladištenje i manipulaciju svježeg voća (dva miliona eura).

Kako se navodi na Tviter nalogu Vlade, krajem 2018. i početkom 2019. je posađeno 2.600 stabala maslina, kao početak širenja maslinjaka na Ćemovskom polju. Cilj je, kako je saopšteno tokom posjete, 20.000 komada i instaliranje linije za preradu maslina i proizvodnju maslinovog ulja.

Marković je kazao da će novi investicioni projekat u Plantažama obezbijediti razvoj kompaniji, ali će biti benefit i za crnogorsku ekonomiju i građane.

"Nakon svega što sam vidio, ohrabren sam budućnošću kompanije. Plantaže jesu i biće naš brend i jedan od najboljih ambasadora Crne Gore u svijetu", poručio je premijer.

Bonus video: