Marković u Tivtu: Razvoj i valorizacija Aerodroma nema alternativu

Premijer tokom radne posjete poručio da Tivat može biti primjer drugim opštinama
1787 pregleda 0 komentar(a)
Marković sa rukovodstvom Opštine Tivat, Foto: Vlada Crne Gore
Marković sa rukovodstvom Opštine Tivat, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.12.2019. 13:09h

Razvoj i valorizacija Aerodroma Crne Gore, uključujući i tivatski, nema alternativu - to je pitanje razvoja, a ne političkih razlika, poručio je premijer Duško Marković, koji boravi u radnoj posjeti Tivtu.

"Menadžment Aerodorma Crne Gore, predvođen Odborom direktora, u ove tri godine je postigao više nego ikada ranije. Zbog svega toga, od koncesije očekujem mnogo, a u Tivtu novu aerodromsku infrastrukturu sa vodnim terminalom. Dakle, novi kvalitet i vrijednost za građane i državu", rekao je Marković, tokom razgovora sa rukovodstvom Opštine Tivat.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, poručio da Tivat može biti primjer drugim opštinama.

Iz Vlade navode da je tokom razgovora Markovića sa rukovodstvom Opštine zaključeno da je nakon uspješnih ulaganja u kulturu, obrazovanje i sport, sada prioritet ulaganje u saobraćaj.

Marković je, dodaje se, čestitao i na opredjeljenju da se više uradi i na društvenoj i sportskoj infrastrukturi.

Marković je rekao da je opredjeljenje Vlade da u Boki kotorskoj imamo i jedan moderan zdravstveni objekat namijenjen građanima i turistima.

"To je potreba građana i to iziskuje činjenica da je Crna Gora pozicionirana kao elitna turistička destinacija", rekao je Marković.

Marković i predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, simboličnim zabijanjem lopata u već prekopanu zemlju, ozvaničili su danas početak radova na rekonstrukciji glavne gradske raskrsnice kod stare zgrade Opštine Tivat u kružni tok.

Marković i Kusovac
Marković i Kusovac(Foto: Siniša Luković)

Premijer je nakon razgovora sa tivatskim gradonačelnikom i njegovim saradnicima u zgradi opštine u pratnji domaćina obišao objekte Centra za kulturu Tivat, DTV "Partizan" i JU Muzej i galerija, a u čiju je obnovu lokalna uprava proteklih mjeseci uložila blizu milion eura.

tivat
Marković u posjeti Tivtu(Foto: Siniša Luković)

Potom je premijer obišao i gradilište Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama na Seljanovu, kao i nedavno izgrađenu MR1 pristupnu saobraćajnicu kompleksu Luštica Bay u Krtolima, gdje je najavljeno da će se kasnije i obratiti novinarima.

Bonus video: