Marković: Važno je svakodnevno predano raditi na valorizaciji ozbiljnog potencijala na sjeveru

Marković se sastao sa predsjednikom i potpredsjednikom Opštine Šavnik, Mijomirom Vujačićem i Vlatkom Vukovićem i predsjednicom Skupštine Opštine Nadeždom Kotlicom
95 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, čelnici opštine Šavnik, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, čelnici opštine Šavnik, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2017. 11:38h

Opština Šavnik je konsolidovala finansije i predano radi na brojnim projektima koji treba da poboljšaju kvalitet života građana i obezbijede nova radna mjesta, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića sa čelnicima te lokalne samouprave.

Marković se, povodom predstojećeg Dana Opštine Šavnik, sastao sa njenim predsjednikom i potpredsjednikom, Mijomirom Vujačićem i Vlatkom Vukovićem i predsjednicom Skupštine Opštine Nadeždom Kotlicom.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, ocijenio da je važno svakodnevno predano raditi na valorizaciji ozbiljnog potencijala na sjeveru države, prije svega u oblasti poljoprivrede, proizvodnje hrane i energetike.

On smatra i da je neophodno, kroz poboljšanje sveukupne infrastrukture, stvarati preduslove za razvoj biznisa i ekonomije i na taj način obezbijediti promjene na terenu i benefite za bolji život stanovnika tog kraja.

Vujačić je naveo da je u prethodnom periodu lokalna vlast realizovala brojne aktivnosti i da su u toj lokalnoj smaoupravi sada koncentrisani, prije svega, na projekte zaštite životne sredine, iskorišćavanje vodnih potencijala i drvnih sortimenata od kojih očekuju benefite kroz naplatu koncesije i nova zapošljavanja.

Pozitivnim je ocijenjena i gradnja vjetrenjača kojih na teritoriji te Opštine ima osam.

Vujačić je Markovića upoznao i sa aktivnostima na izradi biznis zone u Boanu koja bi trebalo da bude podsticaj za dalja ulaganja u Opštini.

On je ocijenio važnim i rekonstrukcije gradskih saobraćajnica, nastavak radova na projektu izgradnje kanalizacione mreže i saniranje postojeće deponije.

Vujačić je rekao i da je cilj lokalnog menadžmenta uspostavljanje zaštićenog prirodnog područja park prirode “Dragišnica-Komarnica”, a naveo je i potrebu izgradnje sportske infrastrukture u gradu.

Marković je kazao da Opština može računati na punu podršku Vlade i resornih ministarstava u svim projektima koji su od interesa za građane i njihov prosperitet.

Bonus video: