Martinović opet favorit za RAE

Za člana Agencije, osim Martinovića, prijavili su se Balota, Škopelja, Ivanović, Perišić i Srdanović
164 pregleda 5 komentar(a)
Dragutin Martinović, Foto: Savo Prelević
Dragutin Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2015. 19:16h

Komisija za rangiranje kandidata za izbor trećeg člana Regulatorne agencije za energetiku (RAE) najvjerovatnije će predložiti Vladi za tu funkciju bivšeg predstavnika Odbora RAE Dragutina Martinovića, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Prema saznanjima “Vijesti”, osim Martinovića, prijavili su se Adis Balota, Momir Škopelja i Bajo ivanović iz RAE, Dragan Perišić i Vojislav Srdanović iz Crnogorskog operatera tržišta električne energije. Mjesečna plata u Odboru Agencije je oko 1.500 eura.

Konkurs je zatvoren početkom juna, a rang-listu sa obrazloženjem Komisija bi trebalo da Vladi dostavi tokom ovog mjeseca. Vlada predlog šalje Skupštini Crne Gore, da poslanici odlučuje o članu odbora RAE.

“Vijestima” su pojedini kandidati saopštili da je problem što nisu pozvani na razgovor o radnom mjestu za koje su se prijavili. Iz Komisije odgovaraju da to nije obavezna procedura, kada imaju dovoljno podataka o kandidatima, odnosno da je “sve jasno iz dostavljene dokumentacije”.

Regulator koji utvrđuje cijene električne energije bez trećeg člana radi od početka prošle godine, kada je Martinoviću istekao mandat. Martinović je bio prvorangiran i na prethodnom konkursu, ali je sve stopirano jer nije bilo saglasja o tom radnom mjestu u vladajućoj koaliciji.

U Odboru RAE su sada predsjedavajući Branislav Prelević i član Miroslav Vukčević.

Prelević je sredinom prošle godine rekao da ne znaju zašto još nema trećeg člana RAE, te da im je taj izbor važan zbog posla koji obavljaju.

Bonus video: