Matijević i Jokić posjetili Luštica Bay

Luštica Bay će ove godine biti jedan od domaćina petodnevne manifestacije Green Culture Forum, koja će se održati od 7. do 11. juna na teritoriji osam crnogorskih opština, a organizuje je NVO „KRUG“ u saradnji sa regionalnim partnerima
78 pregleda 1 komentar(a)
Snežana Matrijević, Daren Gibson, Vladimir Jokić, Foto: Luštica Bay
Snežana Matrijević, Daren Gibson, Vladimir Jokić, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 20.04.2017. 11:48h

Predsjednici opština Tivat i Kotor, Snežana Matijević i Vladimir Jokić sa saradnicima posjetili su Luštica Bay i upoznali se sa napretkom projekta koji se razvija u zalivu Trašte na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, saopšteno je iz komapnije Luštica Developmnet koja stoji iza ovog projekta.

Matijević i Jokić razgovarali su sa izvršnim direktorom kompanije Darenom Gibsonom, a menadžment kompanije Luštica Development predstavio je delegacijama dvije opštine Master plan budućeg kompleksa, vrijednog 1,1 milijardu eura, čiji je razvoj počeo prije tri i po godine.

"Luštica Bay se polako razvija kao centar zdravog i aktivnog života na Jadranu i istovremeno održiva zajednica, integrisana u lokalno okruženje. Naš projekat je projekat i od nacionalnog i od lokalnog značaja, i mi u kompaniji zaduženoj za njegov razvoj smo veoma posvećeni saradnji sa opštinama u okruženju", naglasio je Gibson tokom posjete.

Luštica Bay će ove godine biti jedan od domaćina petodnevne manifestacije Green Culture Forum, koja će se održati od 7. do 11. juna na teritoriji osam crnogorskih opština, a organizuje je NVO „KRUG“ u saradnji sa regionalnim partnerima.

Forum će se odvijati na nekoliko lokacija u opštinama Tivat, Podgorica, Cetinje, Nikšić, Kotor, Herceg Novi, Bar i Ulcinj. Svečano otvaranje Green Culture Forum, koji će okupiti svjetske stručnjake iz oblasti zelene kulture, biće upriličeno 7. juna u Luštica Bay-u, prijemom dobrodošlice i svečanim obraćanjem prof. dr Dragana Hajdukovića (CERN), kreativne direktorke NVO „KRUG“, Vesne Sokolovske Jovićević, kao i predstavnika relevantnih ministarstava.

Među govornicima ovogodišnjeg Foruma su i eksperti London School of Economics, Savjeta za ekološku gradnju Crne Gore (Green Building Council of Montenegro), lideri u sektoru biznisa, umjetnici, predstavnici javne uprave i drugi.

U saradnji sa Luštica Bay-om, pored predavanja, posjetioci će moći da prisustvuju i akciji sadnje stabala maslina upravo na teritoriji Luštice, kao i prikazivanju dokumentarnog filma iz oblasti životne sredine a biće u prilici da čuju brojne strategije za zaštitu planete Zemlje.

Bonus video: