MBA: Bez značajnih promjena poslovnog ambijenta u Crnoj Gori - Vijesti.me
BIROKRATIJA PROBLEM

MBA: Bez značajnih promjena poslovnog ambijenta u Crnoj Gori

Izvršni direktor MBA, Darko Konjević, saopštio je da pozitivnim promjenama može smatrati usvajanje Zakona o unaprjeđenju poslovnog ambijenta, kojim je uklonjeno nekoliko biznis barijera.

Poslovni ambijent u Crnoj Gori u prošloj godini nije značajno promijenjen, zbog čega je neophodno raditi na njegovom unaprijeđivanju kroz smanjenje birokratije i veće učešće predstavnika privrede u donošenju novih zakona, ocijenjeno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Izvršni direktor MBA, Darko Konjević, saopštio je da pozitivnim promjenama može smatrati usvajanje Zakona o unaprjeđenju poslovnog ambijenta, kojim je uklonjeno nekoliko biznis barijera, ali i projekat Giljotina propisa, koji podrazumijeva njihov popis, redukciju i izmjenu negativnih.

»Ono što i dalje ostaje kao problematično je birokratija, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, jer opterećuje rad preduzeća«, rekao je Konjević agenciji Mina-business.

On smatra da je ekonomska kriza značajno uticala na poslovanje preduzeća i u prošloj godini, što potvrđuju podaci o broju firmi čiji su računi blokirani i koje se suočavaju sa problemom likvidnosti.

Potrebno je, prema riječima Konjevića, raditi i na smanjenju birokratije i gradnji manjeg i efikasnijeg sistema, koji će biti na usluzi privredi i građanima, s obzirom na visoku javnu potrošnju koja opterećuje privredu.
Najčitanije iz sekcije Ekonomija