Mikić: Orlandić sanacijom piste u sred sezone, već priznao krivicu

"Da je bilo manje sujete i više profesionalne odgovornosti ne bi se čekalo 16 mjeseci da se uradi sanacija piste"
2470 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Mikić, Foto: Građanski pokret URA
Zoran Mikić, Foto: Građanski pokret URA

Krivična prijava Aerodroma Crne Gore i njihovog izvršnog direktora Danila Orlandića za navodno lažno prijavljivanje, širenje panike i lažnih vijesti je neuspješan i neozbiljan pokušaj spinovanja javnosti i skretanje pažnje sa sopstvene odgovornosti, saopštio je izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) i njegov izvršni direktor Danilo Orlandić podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mikića zbog, kako tvrde, lažnog prijavljivanja Orlandića Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT).

"Imajući u vidu neozbiljnost pomenute krivične prijave očekujemo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici istu odbaci kao neosnovanu. Ukoliko to ne učine, i više sam nego raspoložen da argumente i dokaze ukrstimo na sudu. Nezobiljni i apsurdni su navodi Orlandića da su zvanična dokumenta Agencije za civilno vazduhoplovstvo i Aerodroma Crne Gore osnov za lažno prijavljivanje. Pista – poletno sletna staza Aerodroma Tivat se nalazi u lošem stanju i neophodna je njena temeljna rekonstrukcija. Zvaničnim nalazom Agencije za civilno vazduhoplovstvo je utvrđeno da su zbog lošeg stanja piste ugroženi bezbjednost i sigurnost putnika koji putuju preko tivatskog aerodrome. Najbolja potvrda lošeg stanja piste jeste činjenica da je ista morala da se sanirana u julu mjesecu u špicu turističke sezone", naveo je Mikić.

Dodaje da je time Orlandić "javnosti priznao propuste u rukovođenju Aerodromima i jasno dao do znanja da je postojala ugroženost bezbjednosti na poletno-sletnoj stazi Aerodroma Tivat".

"Da je bilo manje sujete i više profesionalne odgovornosti ne bi se čekalo 16 mjeseci da se uradi sanacija piste. U cilju zaštite turističke sezone mi smo sa dokazima izašli u aprilu prije početka glavne turističke sezone. U vrijeme trajanje sezone nismo iznosili nikakve informacije. Sada možemo najaviti da ćemo u narednom periodu objelodaniti nove dokaze i daćemo dopuniti krivičnu prijavu koju su ranije podnijeli protiv direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i da nećemo odustati dok se ne preduzmu potrebne radnje da se sprovede temeljna rekonstrukcija poletno sletne staze Aerodroma Tivat".

Mikić navodi da je "tužno, neodgovorno i nedopustivo" u kakvom stanju se nalaze aerodromi kao jedan od ključnih državnih resursa.

"Naša obaveza je da branimo interese građana Crne Gore i da javnost obavijestimo o svim nezakonitim radnjama, a posebno o slučajevima koji mogu dovesti u pitanje bezbjednost naših građana. URA će nastaviti da se bavi ovim problemom i insistiraćemo na odgovornosti onih koji su doveli u pitanje bezbjednost putnika, zaposlenih u aerodromu Tivat i zaposlenih u avio-kompanijama. Imidž Crne Gore ugrožavaju oni koji bahatim odnosom, neprofesionalnim ponašanjem i neodgovornim postupcima ugrožavaju bezbjednost putnika, a među njima je zasigurno i gdin Orlandić", zakjlučio je Mikić.

Bonus video: