Milić: Samo SNP ima pravo da napiše riječ "istina"

Milić je rekao da nema partije koja može napisati riječ 'istina', osim SNP-a
82 pregleda 16 komentar(a)
srđan milić, Foto: Savo Prelević
srđan milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2014. 21:37h

Ne sumnjam da u DPS-u ima onih koji baštine antifašističku tradiciju, ali sam ubijeđen da se njihovi preci njih stide, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

On je govoreći na promocije izborne liste svoje partije u Danilovgradu kazao da može pričati o svemu, ali je relanost da je danas u regionu katastrofalna situacija i pozvao pristalice te partije da pošalju sms za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

"Građani Crne Gore, naročito mi sa primorja ne smijemo zaboraviti 15. april 1979. godine", kazao je on.

Milić je rekao da nema partije koja može napisati riječ 'istina', osim SNP-a.

"Zamislite da DPS napiše 'istina', da napiše 'pravda, poštenje'! Pa nema tog čovjeka koji ne bi umro od smjeha, jer to nije vezano za njih, to je vezano za nas, za sve ove godine koje smo radili", kazao je Milić.

Predsjednik SNP-a poručio je da je potrebna jasna poruka da se 25. maja u Danilovgradu "raskine sa onima koji su uspjeli od Danilovgrada da naprave grad u kom nema preduzeća koje radi".

"Sa onima koji uspjevaj svih ovih godina da Danilovgrad bude samo prolazna stanica prema Podgorici, ili prema Nikšiću", rekao je Milić poručujući da ta partija ne prodaje lažne nade, već žele da grade budućnost.

Kovačević: Mi smo pošteni i časni

Nosilac liste SNP-a u Danilovgradu Spasoje - Peđa Kovačević kazao je da je vrijeme da građani tog grada izaberu vlast po svojoj mjeri.

"Ne mogu, a da vas ne podjestim na nešto što baš i nije za pohvalu - na činjenicu da je Danilovgrad jedan od rijetkih gradova u Crnoj Gori u kojem nažalost od uvođenja višepartijskog sistema nije bilo demokratske smjene vlasti", kazao je Kovačević.

On je pitao sugrađane da li ih čude predizborna zapošljavanja, novi asfalt do kuće komšije koji glasa DPS ili to što pojedine preskaču kada postavljaju stubove za struju.

"Da li je novo kada kažu da završavaju obećani projekat poplpčavajući trg, a uoči prethodnih izbora najavili podzemne i nadzemne garaže. Ima li neko u ovoj sali ko se nije zastidio kada su otvarali česme u Pavkovićima i Gornjim Martinićima u 21. vijeku. Umjesto da sve to rade skriveno, uz izvinjenje građanima što to tek sada čine, oni onako drsko dovedu kamere i sve to snime", kazao je Kovačević.

Nosilac liste danilovgradskog SNP-a rekao je da ta partija nudi listu poštenih i časnih ljudi, koji imaju stručnost i uspješne rezultate rada.

"Mi u SNP-u nikada nismo željeli da obmanjujemo građane, pa to nećemo činiti ni ovog puta. Mi smo jedini učesnik ovih izbora koji smojavno istakli lokalnu listu, za razliku od drugih, na čijim se bilbordima, plakatima i skupovima može steći utisak da se radi o parlamentarinim ili predsjedničkim izborima, a lokalne liste uporno kriju. Moramo biti opreni jer imamo listu partije iz vlasti i opozicione partije. Pitanje je gdje njih svrstati, jer je veće pitanje gdje će se oni posle izbora svstati", kazao je on.

Radenović: DPS radi nezakonito, jer im može biti

Šefica kluba odbornika SNP-a Jelena Radenović kazala je da nije lako opozicionom odbornik i da se često sjeti trenutka kada treba da se donese odluka o tome kome treba dati povjerenje.

"Ja sam ga se sjetila najupečatljivije kada mi je na pitanje 'zašto ovo radite kada znate da je nezakonito', savjetnik predsjednika Opštine Svetozar Domazetović odgovorio 'eto zato što nam može biti'. E pa vi, ili oni koji nisu večeras sa nama potrebni ste nam da im više ništa ne bi moglo biti što je nezakonito i nepravedno. Građani su ti koji odlučuju kome će vjerovati i ko će na najbolji mogući način zastupati njihove interese. Vlast je uvijek mjera građana koji biraju", kazala je Radenović.

Na promociji su govorili kandidati za odbornike, ali i bivši predjesnik Opštine Danilovgrad Milorad Dudi Kadić u ime Građanskog kluba nezavisnih intelektualaca.

"Tamo gdje god moj glas može da dopre čuće se mijenjajte ovu vlast. Mijenjajte zato što razdvaja, zato što su umislili da ovaj svijet počinje od njih, hoće da pišu prve stranice istorije, a ne znaju kako i od koga da počnu", kazao je Kadić.

Dodao je da je aktuelna vlast umislila da je stvorila nnovu Crnu Goru.

"Jesu ali privatnu, slugansku, Crnu Goru sa daljinskim upravljačem, Crnu Goru za ličnu upotrebu. To je sve, samone Crna Gora jednaka za sve", kazao je on.

Kadić je poručio SNP-u, ali i kompletnoj opoziciji da budu složni i smjene vlast, za dobrobit građana.

Bonus video: