Milić: Vlasti nedostaje hrabrost da naplati poreske dugove, pa udara na džep građana

Milić je istakao je da je SNP, uprkos svim mogućim podmetanjima i podrivanjima, opstao i opstaće, odnosno biće predvodnik promjena u Crnoj Gori
61 pregleda 8 komentar(a)
Srđan Milić, SNP Mojkovac, Foto: SNP
Srđan Milić, SNP Mojkovac, Foto: SNP
Ažurirano: 10.01.2017. 11:39h

Najnovije povećanje akciza za gorivo najbolji je dokaz da trenutna vlast nema rješenja za sve veće ekonomske dubioze, pa je u nedostatku hrabrosti da naplati poreske dugove, suzbije sivu ekonomiju i racionalizuje glomaznu administraciju pribjegla novom udaru na džep ionako već značajno osiromašenih građana Crne Gore, saopštio je danas Srđan Milić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

Cijene goriva od ponoći su veće od 12 do 16 centi, jer su obračunate nove akcize od devet centi po litru.

"SNP nije, niti će biti samo puki kritičar i hroničar onoga što radi aktuelna vlast, već će predlagati rješenja za izlaz iz sveobuhvatne krize", istakao je Milić.

Kako je saopšteno iz SNP, delegacija te partije, predvođena Milićem, položila je, povodom 101. godine od bitke na Mojkovcu, vijenac na Spomenik u čast junaka ove slavne bitke.

U saopštenju se dodaje da se Milić potom, na tradicionalnom Božićnom koktelu, zahvalio Opštinskom odboru SNP-a na dosljednoj, iskrenoj i poštenoj borbi za bolji Mojkovac i bolju Crnu Goru.

Istakao je da je SNP, uprkos svim mogućim podmetanjima i podrivanjima, opstao i opstaće, odnosno biće predvodnik promjena u Crnoj Gori.

Ukazujući na značaj i važnost sinhronizovanog djelovanja opozicije, Milić je ponovio da se poslanici SNP-a neće vraćati u parlament dok afera "državni udar" ne dobije svoj pravno-politički epilog, dodajući da je, pored toga što opozicioni poslanici nijesu u Skupštini, potrebno da kao ozbiljna alternativa i buduća vlast nude konkretna rješenja za nagomilane socio-ekonomske probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju građani Crne Gore.

Ocijenio je da opoziciona lista, partija koje žele da zajedno nastupe na izborima u Nikšiću, predstavlja optimalni model za rušenje katastrofalne DPS vlasti u tom gradu.

"Crnoj Gori trebaju novi i pošteni ljudi, a SNP je više od svih uradio za građane i to ćemo nastaviti i u narednom periodu. Nema porodice u Crnoj Gori kojoj mjere i predlozi SNP-a nijesu pomogli", naglasio je Milić, dodajući da, ukoliko se želi napredak, mora nastupiti vrijeme domaćinskog upravljanja državom.

On je naveo da je SNP često žrtvovao svoju snagu pomažući drugima, što je urađeno i na prethodnim izborima, jer je SNP-u uvijek bio cilj smjena vlasti radi napretka Crne Gore, a ne borba za mandate unutar opozicije.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP Mojkovac Veselin Jovanović ukazao je na nekorektno ponašanje aktuelne vlasti u Mojkovcu, koja želi da prekraja istoriju i poručio da će SNP, nakon skorih lokalnih izbora, kada dođe na vlast, vratiti 7. januar za Dan opštine.

Bonus video: