Miličković: O izgradnji VE “Gvozd” trebalo je da raspravlja Skupština

“Ovo je prilika da se lideri partija Lekić, Mandić, Bečić, Medojević, Knežević suoče sa istinom na mjestu zločina jer se donosi odluka o investiciji i izgradnji VE “Gvozd”...”, saopštio je Miličković
2678 pregleda 4 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović

Manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković pozvao je sve medije i opozicione poslanike u Skupštini Crne Gore da dođu sjutra u Nikšić na skupštinu akcionara EPCG jer se na njoj između ostalog razmatra odluka odluka o izgradnji vjetroelektrane “Gvozd” na Krnovu.

“Ovo je prilika da se lideri partija Lekić, Mandić, Bečić, Medojević, Knežević suoče sa istinom na mjestu zločina jer se donosi odluka o investiciji i izgradnji VE “Gvozd”. O investiciji vrijednjoj više desetina miliona trebalo je da raspravlja Skupština Crne Gore. To je, dakle, prilika za sve poslanike tzv.opozicije i njihove lidere da svjedoče o posljedicama njihovog izglasavanja izmjena i dopuna članova 23. i 24. Zakona o energetici”, saopštio je Miličković.

On smatra da će sastanku vlasnika EPCG biti “više nego interesantno čuti komentare menadžmenta Elektroprivrede i predstavnika Vlade, o tome zašto je Đukanovićeva struja(iz obnovljih izvora) pet puta skuplja od naše državne, kad je isti vjetrovi proizvode”.

“Zašto njegova struja ima prioritet u isporuci u odnosu na našu,u čemu je konkretno razlika, da li u kvalitetu kad naši građani hrle da je kupuju na tržištu električne energije”, dodao je Miličković.

On je naveo, takođe, da na sjutrašnjoj skupštini akcionara u Nikšiću “ne treba propustiti trenutak kada će Vlada izglasati ovu odluku sa 99,91 odsto od prisutnih akcionara, dok će “protiv” biti njih svega 0,009 odsto”.

“Na prethodnoj skupštini EPCG, Odluku da se otkupe akcije braće Đukanovic i italijanske kompanije A2A u Rudniku uglja izglasali su vlasnici 0,009 odsto akcijskog kapitala…Dakle, kao što vidite na skupštini EPCG se odluke donose kako se kome sviđa, Danas ovako, a sjutra naopako, ali svaki put od interesa za familiju Đukanovića i svakako zakonito”, istakao je Miličković.

Poseban poziv akcionar EPCG je uputio medijima da budu prisutni, svjedoče i građanima CG i Evropske unije prenesu “kako Vlada demonstrira brutalno kršenje 10-tak članova Ustava, Zakon o energetici, kako gazi zdrav razum i logiku, zavodi teror i strah preko zarobljenog partijskog DPS menadžmenta”.

“Da svjedočite o visokom stepenu zarobljenih državnih institucija kakvo su sudstvo i tužilaštvo”, poručio je Miličković.

Bonus video: