Miličković pozvao Draškovića da spriječi obračun u Bukovici

“Ustavni sud bi trebalo promptno da reaguje jer bi se moglo desiti da padne neželjena kap krvi nedužnih investitora i građana, a Vi to možete i trebate spriječiti. Zato Vam se i obraćam na ovaj način jer je urgentno i juče, i danas u Bukovici”, naglasio je Miličković
1398 pregleda 0 komentar(a)
Miličković, Foto: Boris Pejović
Miličković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.05.2019. 13:46h

Manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković, koji je podnio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti dijela Zakona o energetici i Uredbe o podsticaju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora pozvao je predsjednika tog suda dr Dragoljuba Draškovića da spriječi obračun u Bukovici između nezadovoljnih mještana i investitora koji želi da gradi MHE.

“Gospodine Draškoviću, investitor se poziva na Zakon i on je u pravu. Građani se pozivaju na logiku, zdrav razum i na Ustav CG. Investitor se poziva na Zakon koji nije usklađen sa Ustavom. Taj Zakon i članovi 23. i 24. su brutano izbrisali do 10 članova Zakona o energetici i do 10 članova Ustava. Ta dva člana su zgazila i zdrav razum, i zato vam se i obraćam da skratite rok odlučivanja po mojoj Inicijativi… Mene je strah da ne zakasnite da se ne dese najgore moguće posljedice, jer su obje strane u pravu”, istakao je Miličković koji je upozorio “da je incident na pomolu”.

Ustavni sud je uzeo u razmatranje Miličkovićev zahtjev da ocijjeni ustavnost spornih odredbi Zakona o energetici i Uredbe o podsticaju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Miličković je ove stavke (podsticaje za obnovljive izvore) na računima za struju nazvao “reketom Mila Đukanovića”, čiji su sin, kumovi i prijatelji vlasnici većine malih elektrana.

“G.Draškovicu, mediji su obavijestili javnost o našem dogovoru da se ispoštuje procedura do 1. juna 2019. kako bi dobili odgovor od Vlade i Skupštine CG, a potom Ustavni sud donio rješenje po Inicijativi, ali dinamika života i događaji nas požuruju… Vaš Ustavni sud bi trebalo promptno da reaguje jer bi se moglo desiti da padne neželjena kap krvi nedužnih investitora i građana, a Vi to možete i trebate spriječiti. Zato Vam se i obraćam na ovaj način jer je urgentno i juče, i danas u Bukovici”, naglasio je Miličković.

Bonus video: