Miličković: Stanković i Katnić odmah da podnesu ostavke

“Tužilaštvo je zarobljena institucija i ova dvojica starješina su zaštitnici organizovanog kriminala i pljačke vrha vlasti“, rekao je Miličković
2091 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović
Vasilije Miličković, Foto: Boris Pejović

"Državno tužilaštvo je zarobljena institucija, a Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i specijalni tužilac Milivoje Katnić su zaštitnici organizovanog kriminala i trebalo bi odmah da podnesu ostavke, poručio je pred zgradom VDT-a Vasilije Miličković, manjinski akcionar Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

On je pozvao tužioce “da bez oklijevanja otvore izviđaj” prema krivičnoj prijavi, koju je 23. januara ove godine podnio protiv premijera Duška Markovića "kao organizatora kriminalne grupe", koja je prošle godine protivzakonitom odlukom i državnom EPCG (u korist italijanske kompanije A2A i Aca Đukanovića, brata crnogorskog predsjednika Mila Đuknovića) preuzela Rudnik uglja Pljevlja.

"Ta kriminalna grupa je opljačkala 80 miliona. Gospoda Stanković i Katnić trebalo bi da vrate novac poreskim obveznicima“, rekao je "Vijestima" Miličković koji tvrdi da dva glavna tužioca "svjesno gaze" Ustav, kao najveći pravni akt u Crnoj Gori.

Miličković je dalje istakao da ga Stanković i Katnić “izbjegavaju mjesecima, ignorišući njegove pisane urgencije”.

“Tužilaštvo je zarobljena institucija i ova dvojica starješina su zaštitnici organizovanog kriminala i pljačke vrha vlasti“, tvrdi Miličković koji je pozvao specijalnog tužioca da ga slobodno “uhapsi ukoliko ne govori istinu”.

Miličković je naglasio da pravi pauzu, sa okupljanjima, od sjutra do ponedjeljka, “prepuštajući Katnića poslanicima Andiji Mandiću i Milanu Kneževiću”.

“A ja ću u ponedjeljak ponovo doći ispred zgrade Državnog tužilaštva i neću vam, dati mira dok ne uhapsite Marković ili mene, Ili ne uradite ono što svi građani Crne Gore traže od vas očekuju, da podnesete ostavku“, dodao je Miličković.

Okupljanje je potom nastavljeno ispred zgrade Vlade gdje je Miličković “najavio Markoviću premijerski sat sa građanima” i naglasio da građani Crne Gore “nijesu korumpirani opozicioni poslanici i zarobljeni DPS poslanici”

“Bio sam primoran da 16. januara 2018. protiv premijera i ministrice Dragice Sekulić podnesem krivičnu prijavu za veleizdaju državnih interesa, koja i dan danas “spava” u drugoj fioci Stankovićevog stola, sa desne strane i javno pitao premijera zato što se “hvalio s otkupom akcija u Elektroprivredi, prilikom isplate od italijanske kompanije A2A”.

"Rekli ste da to nije koštalo ni budžet ni građane euro…Poslao sam vam medijsku poruku za Novu 2018. da sa Italijanima raskinete ugovor, da pozajmite 200 miliona eura i isplatite ih. Da ste to uradili, vi ne biste 50 miliona bacili kroz dividendu A2A, ne biste bacili 14 miliona platili kroz otkup propalih akcija Rudnika uglja“, naglasio je Miličković.

Vujičić: Zašto ste nas zadužili pet puta?

Predstavnik Grupe građana „Građanska akcija“, Božidar Vujičić, saopštio je pred zgradom Vlade da premijer i ministri “nelegalno obavljaju funkcije”.

"Pitam premijera zašto su njegova Vlada, i ove prije njega, moju porodicu i sve građane CG zadužile od 2007. do danas pet puta više? Država je 2007. godine dugovala 700 miliona, a sada dugujemo četiri milijarde eura. Zašto ne predloži Skupštini Zakon o Vladi, kojim bi se definisala njihova odgovornost- da neko odgovara što nas toliko zadužuju", poručio je Vujičić.

Bonus video: