Miličkovići prijavili Stankoviću devet sudija

Krivična prijava podnijeta je protiv sudija Vrhodnog suda - Natalije Filipović, Branimira Femića, Julke Badnjar, Gavrila Čabarkape i Radojke Nikolić, sudija Višeg suda - Vesne Jočić, Milorada Mirotića i Snežane Aleksić , kao i protiv sudije podgoričkog Osnovnog suda Aleksandara Stojanovića
111 pregleda 5 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.08.2015. 20:17h

Nekoliko akcionara Elektroprivrede Crne Gore koje predvodi Vasilije Miličković, podnijelo je Državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv pet sudija Vrhovnog suda, troje sudija Višeg suda i sudije Osnovnog suda koje sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Krivična prijava podnijeta je protiv sudija Vrhodnog suda - Natalije Filipović, Branimira Femića, Julke Badnjar, Gavrila Čabarkape i Radojke Nikolić, sudija Višeg suda - Vesne Jočić, Milorada Mirotića i Snežane Aleksić , kao i protiv sudije podgoričkog Osnovnog suda Aleksandara Stojanovića.

Sudija Stojanović je 5. marta ove godine donio presudu kojom je odbio tužbeni zahtjev akcionara EPCG, a koji su od italijanske kompanije A2A (akcionara EPCG) tražili nadoknadu štete zato što im krajem septembra 2009. godine, prilikom prodaje akcija EPCG, nije isplaćena ugovorena cijena od 8,4 eura, nego je ona bila uslovljena naplatom provizije od jedan odsto.

Manjinski akciobari su ogorčeni na sve sudske instance koje su potvrdile tu presudu i pored javnog saopštenog priznanja A2A, kupca akcija EPCG, da mali akcionari „nijesu bili obavezni da koriste brokera navedenog u oglasu, već su mogli da odaberu i drugog, kako se uostalom i desilo“.

Podnosioci krivične prijave traže da se navedene sudije gone po službenoj dužnosti, da se proglase krivim i da solidarno nadoknade tužiocima - Ivoni i Tamari Miličković,Vasiliju Miličkoviću i Slobodanu Bojaniću iznos 19.784,52 eura sa zakonskom kamatom od 2.10.2009. plus iznos od 1.951,46 eura na ime sudskih troškova advokatske kancelarije koja je zastupala tuženu A2A, a koje tužioci nakon gubitka spora treba da isplate.

Bonus video: