Milionski posao na berzi: Madžarović i društvo prodali udio u Trendu, kupac sakriven iza računa

Madžarović i društvo u posljednji čas su odustali iz izlaska iz fonda, sve do juče kada im je na berzi ponuđena za oko 10 odsto viša prosječna cijena od oko 6,5 centi po dionici. Na taj način za nepunu sedmicu dodatno su zaradili oko 100 hiljada eura
82 pregleda 1 komentar(a)
Titeks, Foto: Luka Zeković
Titeks, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2017. 08:43h

Na Montenegroberzi juče je prodato 9,4 odsto akcija Zatvorenog investicionog fond Trend (ZIF) za oko 1,16 miliona eura. “Vijesti” nezvanično saznaju na tržištu kapitala da su akcije prodali bivši direktor Trenda Mihailo Madžarović i sa njim povezana lica, dok je kupac bio sakriven iza kastodi računa Universal kapital banke.

Iza kastodi računa iste poslovne banke do juče je među prvih deset akcionara ZIF Trend, sedmi po veličini, bio vlasnik sa 2,38 odsto akcija.

“Vijesti” do zaključenja broja nijesu mogle provjeriti da li se radi o istom kupcu.

Dijelu akcionara ZIF Trend, koji su na skupštini akcionara 11. januara ove godine glasali protiv programa razvoja tog fonda i tražili izlazak iz vlasništva prošle sedmice je isplaćeno oko pola miliona eura.

Madžarović i društvo u posljednji čas su odustali iz izlaska iz fonda, sve do juče kada im je na berzi ponuđena za oko 10 odsto viša prosječna cijena od oko 6,5 centi po dionici. Na taj način za nepunu sedmicu dodatno su zaradili oko 100 hiljada eura.

Fondovima Trend, otvorenim i zatvorenim, upravlja društvu Baterflaj fajnens i njihova vrijednost raste na berzi od početka kalendarske godine.

Na Montenegroberzi se, inače, juče trgovalo, uz rast oba indeksa, ukupno za oko 1,22 miliona eura.

ZIF Trend je većinski vlasnik PLC-a Morača (nekadašnja fabrika Titeks od koje je ostalo samo vrijedno zemljište) i Termoplasta, a stoodstotni vlasnik je hotelske kompanije Trend Korala.

Bonus video: