Milošević: Bliži se potonja ura na vlasti grobarima radničke klase u Crnoj Gori

Milošević je rekao da nedomaćinska vlast u Crnoj Gori pokazuje da su im radnici i radnička klasa zadnja rupa na svirali, koja svira samo za njima uzak krug kumova i prijatelja koji su ogolili i unazadili crnogorsko društvo
5 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 23.07.2015. 12:08h

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić izražava protest povodom pokretanja krivičnih prijava protiv 35 radnika Rudnika Boksita Nikšić zbog načina kako su pokušavali izboriti svoja radnička prava, kazao je Rade Milošević, član Koordinacionog odbora URA.

"Ne smatramo da je način na koji su radnici Boksita to uradili dobar, ali da li je ispravno i opravdano da ti isti radnici već godinama ne mogu obezbijediti osnovne uslove za život svojih porodice? Da li je "gospodo" iz vlasti koji ste urušili nekad najbolje preduzeće u okruženju, normalno da radnici mjesecima ne primaju mukom zarađen novac? Bilo gdje u svijetu radnici u rudnicima, kada o kreću da se spuštaju u rudarska okna, otpozdravljaju jedni drugima sa pozdravom "Srećno", što dovoljno govori u kakvim uslovima rade. Nepojmljivo je da za tako rizičan posao ne budu adekvatno plaćeni. Jedino u našoj državi radnici em što ne dobijaju zarađen hljeb nego pride dobijaju i krivične prijave", istakao je Milošević.

On je dodao da ovim potezom nedomaćinska vlast u Crnoj Gori pokazuje da su im radnici i radnička klasa zadnja rupa na svirali, koja svira samo za njima uzak krug kumova i prijatelja koji su ogolili i unazadili crnogorsko društvo.

"Na ovakav način pokušavaju umiriti i posljednju iskru radničkog otpora, koji želi da skrene pažnju na "cunami" koji je zadesio sve radnike u Crnoj Gori. Posebno je to izraženo u premijerovom rodnom gradu gdje više radnički hljeb ne zarađuju radnici Građevinskog, Autoprevoznog, PTK, Konija, ŠIK Javorka, Mljekare, Rudnika Boksita,a kakve su strateške partnere doveli ista sudbina očekuje i ovo malo radnika Željezare i Metalca", rekao je Milošević.

URA postavlja pitanje premijeru i njegovim resornim ministrima ko će da krivično odgovara što su radnici u svim ovim nikšićkim preduzećima dovedeni do prosjačkog štapa.

"Da je iole uređena pravna država za sve ovo kroz šta prolaze radnici u Nikšiću do sada bi odgovorni morali biti na izdržavamju zatvorskih kazni, ali očigledno je premijer za ovih 25 godina postavio takav sistem da je najbolje da je što manje firma i radnika u njima jer je tako sigurniji i bezbrižniji od bilo kakvog radničkog bunta, na čijim krilima je u džemperu došao na vlast. I pored toga, uvjereni smo da se bliži potonja ura na vlasti grobarima radničke klase u Crnoj Gori", zaključio je Milošević.

Bonus video: