Mimozu prodaju i da vrate dug

U kompaniji očekuju da će za stari hotel dobiti od pet do osam miliona, koje bi uložili i u hotele "Pine" i "Kamelija"
125 pregleda 1 komentar(a)
hotel Mimoza, Foto: Siniša Luković
hotel Mimoza, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.12.2014. 18:18h

Skupština akcionara hotelskog preduzeća Mimoza donijela je juče odluku o prodaji hotela Mimoza u centru Tivta, na predlog menaždmenta te firme.

"Za odluku je, pored predstavnika većinskog vlasnika, glasalo i više od pola predstavnika manjinskih akcionara koji su prisustvovali Skupštini, tako da je ukupno preko 99 odsto vlasnika kapitala za prodaju hotela”, potvrdio je juče "Vijestima“ izvršni direktor HTP Mimoza Marko Petričević.

Tivatsko turističko preduzeće, kao većinski vlasnici, godinama kontrolišu podgorički i beogradski biznismeni Veselin Barović i Đorđe Nicović.

Petričević nije mogao precizirati kada će odluka biti i sprovedena u djelo "jer je to pitanje tržišta i može se desiti da se hotel proda za mjesec, dva, tri ili pet".

On je naglasio da se od prodaje vremešnog objektana atraktivnoj lokaciji na srcu gradske obale u Tivtu očekuje između 5 i 8 miliona eura. Ocijenio je da će kompaniji to omogućiti da izađe iz dugova i kredita, podignutih za detaljnu rekonstrukciju hotela "Pine", a firma će dobiti i materijalnu osnovu za rekonstrukciju hotela "Kamelija“ u Donjoj Lastvi.

Hotel Mimoza je najstariji aktivni tivatski hotel i podignut je 1958. godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine. Hotel se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru Tivta, u malom parku na uglu ulica Maršala Tita, 21. novembra i Njegoševe, na 20 metara od mora, a trenutno je kategorisan sa dvije zvjezdice.

Hotel raspolaže restoranom sa 200 mjesta, aperitiv barom, snack barom, salom za sastanke od 100 mjesta i salonom zabavnih igara sa bilijar salom i atraktivnom terasom u parku.

Kapacitet hotela je 144 ležaja u 72 sobe sa kupatilima, centralnim grijanjem, klimom, TV-om, telefonom i balkonom. Aktuelni hotel ukupne je površine 4.789 kvadrata, a Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je krajem 2012. godine HTP Mimoza, urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju i nadogradnju ovog objekta.

Po tim UTU, bilo je predviđeno da se nadgradi potkrovlje nad istočnim krilom hotela koje je trenutno spratnosti P+2, odnosno da se nadogradi čitav novi sprat nad zapadnim krilom hotela koje je sada u nivou prizemlja.

Nakon takve rekonstrukcije, “Mimoza” bi dobila još oko 1.600 kvadrata novog prostora, a predviđeno je i da se u postojećim horizontalnim gabaritima hotela, obave svi neophodni radovi na unapređenju smještajnih i ostalih kapaciteta tog objekta na standarde nivoa od 4 ili više zvjezdica.

Ipak, više je izgledno da će novi vlasnik koji kupi hotel, umjesto te dogradnje i rekonstrukcije, srušiti vremešnu “Mimozu” i na njenom mjestu podići sasvim novi objekat koji više odgovara atraktivnosti lokacije i okruženja u srcu grada.

Bonus video: