Ministar poljoprivrede se sjetio: Drvna industrija nam je veoma važna

On očekuje da se dalje intenzivira proizvodnja u ovom dijelu grupacije Vektra, kao i u Pljevljima, u preduzeću Vektra Jakić gdje će takođe uskoro biti pokrenuta proizvodnja
2 komentar(a)
petar ivanović, Foto: Vesko Belojević
petar ivanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.09.2013. 19:57h

Drvna industrija je veoma važna za Crnu Goru, posebno za njen sjeverni dio, zato je pokretanje proizvodnje u kolašinskom preduzeću Vektra nord od velikog značaja, ocijenili su danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i predstavnici uprave kompanije. Ivanović je kazao da mu je drago što je proces proizvodnje počet u kompaniji Vektra nord i da se proizvodi sa 26 zaposlenih u ovom momentu za poznatog kupca.

„Za Opštinu Kolašin 26 radnih mjesta veoma znači. Planovi o kojima smo danas razgovarali oko širenja proizvodnje i daljeg zapošljavanja su još i važniji i ono što iz ugla Ministarstva ističem je da ne možemo 100 stvari rješavati odjednom nego jednu po jednu“, poručio je Ivanović.

On očekuje da se dalje intenzivira proizvodnja u ovom dijelu grupacije Vektra, kao i u Pljevljima, u preduzeću Vektra Jakić gdje će takođe uskoro biti pokrenuta proizvodnja.

Izvršni direktor Vektre nord, Vesna Milošević, kazala je da su uspjeli da uz dosta napora uz pomoć Ministartsva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pokrenu proizvodnju.

„Napravili smo plan i program do kraja godine, nabavili sirovinu i sva rezana građa biće za poznatog kupca, namijenjena izvozu. U narednom periodu očekujemo proširenje kapaciteta", rekla je Milošević.

Bonus video: