Ministarstvo ekonomije pratiće situaciju u Željezari

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o nezgodi jednog od radnika fabrike, koja se desila tokom vikenda, u vezi sa čim je Guzeler ponovio da svi radnici Toščelika imaju zaštitnu HTZ opremu
1 komentar(a)
Željezara, Foto: Svetlana Mandić
Željezara, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.07.2017. 16:52h

Ministarstvo ekonomije pratiće situaciju u Željezari Toščelik u kojoj je, prema riječima menadžmenta nikšićke kompanije, situacija stabilna i pod kontrolom, saopšteno je iz tog resora.

Navodi se da su se državni sekretar u Ministarstvu Dragan Kujović i generalni direktor za industriju i preduzetništvo Goran Nikolić, povodom aktuelnih dešavanja u Željezari, sastali sa izvršnim direktorom te kompanije Gurajom Guzelerom, sa kojim su razgovarali o stanju u preduzeću i daljim planovima u proizvodnji.

“Guzeler je, između ostalog, informisao predstavnike Ministarstva da ova kompanija redovno izmiruje svoje obaveze prema radnicima, i da račun Željezare nije u blokadi, već da je riječ o opomeni, kao i da će, kako je kazao, dugovanja kompanije prema dobavljačima veoma brzo biti izmirena”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o nezgodi jednog od radnika fabrike, koja se desila tokom vikenda, u vezi sa čim je Guzeler ponovio da svi radnici Toščelika imaju zaštitnu HTZ opremu.

“On je najavio predstavnicima Ministarstva da će o aktuelnoj situaciji u kompaniji posebno informisati i crnogorske medije”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: