Ministarstvo ekonomije utvrdilo predloge ugovora sa Energean Oil&Gas

O predlozima ugovora se, kako su kazali, izjasnila i Vlada i oni će biti dostavljeni Skupštini na razmatranje i odlučivanje
115 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
Ažurirano: 28.06.2016. 17:12h

Ministarstvo ekonomije je utvrdilo predloge ugovora za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika sa kompanijom Energean Oil&Gas.

Ministarstvo je, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, sa tom kompanijom usaglasilo Predlog ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore za blokove 4219-26 i 4218-30.

„Ministarstvo je sa tom kompanijom usaglasilo i predloge ugovora o zajedničkim operacijama i o računovodstvu“, dodaje se u saopštenju.

O predlozima ugovora se, kako su kazali, izjasnila i Vlada i oni će biti dostavljeni Skupštini na razmatranje i odlučivanje.

Vlada je ranije parlamentu dostavila predloge ugovora za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore koji se dodjeljuju italijansko-ruskom konzorcijumu, koji čine kompanije Eni i Novatek.

Na javni poziv za dodjelu ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika prijavili su se, osim Eni i Novateka, čije je ponuda proglašena najboljom, još dva konzorcijuma. U pitanju su grčko-engleski Energean Oil i Mediterranean limited i američko-austrijski Marathon Oil i OMV.

Konzorcijum kompanija Marathon Oil i OMV povukao se potom iz tendera, dok je pismo da se povlači iz posla poslala i kompanija Mediterranean, članica konzorcijuma sa firmom Energean.

Bonus video: