Ministarstvo poljoprivrede tvrdi da nadzire Upravu za šume

Resor kojim rukovodi ministar Petar Ivanović je u reagovanju na tekst „Preporuke krše tri ministarstva, Poreska i Komisija za koncesije“, kojeg su “Vijesti” objavile juče, ocijenio da su “Vijesti” saopštile neistinu o kontroli rada Uprave za šume
64 pregleda 1 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Luka Zeković
Petar Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2014. 20:15h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja tvrdi da nije istina da nijesu vršili redovan i efikasan nadzor i kontrolu rada Uprave za šume kada je u pitanju eksploatacija šumskog bogatstva i davanje koncesija.

Resor kojim rukovodi ministar Petar Ivanović je u reagovanju na tekst „Preporuke krše tri ministarstva, Poreska i Komisija za koncesije“, kojeg su “Vijesti” objavile juče, ocijenio da su “Vijesti” saopštile neistinu o kontroli rada Uprave za šume.

Informacija da nije vršen efikasan nadzor Uprave za šume, za koju ministarstvo tvrdi da je neistina, “Vijesti” su prenijele iz izvještaja Državne revizorske institucije (DRI). Taj izvještaj je objavljen 2. juna ove godine, što je zvanično navedeno na sajtu vrhovne revizije, a ne 27. marta kako u reagovanju navodi Ministarstvo poljoprivrede.

„Vijestima“ je u skupštinskom Odboru za ekonomiju i u DRI potvrđeno da izvještaj nije stigao u zakonskom roku.

Iz Ministarstva navode da su u skladu sa zakonskim rokom (2. decembar) dostavili skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet izvještaj o ispunjavanju preporuka Državne revizorske institucije o reviziji prihoda budžeta po osnovu ugovora o koncesijama za šume.

U reagovanju se navodi da je u izvještaju dostavljenom odboru navedeno da su preduzete mjere kontrole rada Uprave za šume u dijelu realizacije koncesionih ugovora prije završetka kontrole koju je sprovela DRI. Resor Ivanovića navodi da je DRI 27. marta ove godine objavila izvještaj, a da je ministarstvo 18. februara formiralo Komisiju koja je imala zadatak da izvrši kontrolu rada Uprave za šume na gazdovanju šumama, te da je u daljoj kontroli Ministarstvo postupalo po preporukama DRI.

Bonus video: