Misterija Vektrinog računa

Zahtjev za uvođenje stečaja u ovoj Brkovićevoj kompaniji još krajem prošle godine podnijeli su OTP i CKB
57 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.04.2012. 07:08h

U Privrednom sudu juče je održana rasprava o zahtjevu Crnogorske komercijalne banke i OTP Faktoringa za uvođenje stečaja u Vektri Investments, kompaniji biznismena Dragana Brkovića, ali rasprava nije okončana jer su predstavnici povjerioca i dužnika, ali i privremeni upravnik dostavili različite dokaze o stanju na računa te kompanije, na isti dan, iz kojih sud juče nije mogao pouzdano utvrditi da li je račun te firme sada zaista u blokadi ili ne.

Sudija Dragan Vučević zato je odložio jučerašnje ročište za srijedu i naložio opunomoćenom predstavniku Vektre Ranku Grbavcu da iz Centralne banke donese novi izvod o stanju poslovnih računa Vektre Investment.

Zahtjev za uvođenje stečaja u ovoj Brkovićevoj kompaniji još krajem prošle godine podnijeli su OTP i CKB zbog nemogućnosti da naplati potraživanje u iznosu od 1,46 miliona eura.

Advokatica OTP-a Lana Vukmirović Mišić dostavila je Sudu potvrde Centralne banke od 17. januara i 6. aprila ove godine prema kojima je račun Vektre Investments bio u blokadi

Advokatica OTP-a Lana Vukmirović Mišić dostavila je Sudu potvrde Centralne banke od 17. januara i 6. aprila ove godine prema kojima je račun Vektre Investments bio u blokadi.

"Kako je dužnik obustavio plaćanja obaveza u roku većem od 30 dana, stekli su se zakonski uslovi za uvođenje stečaja", istakla je advokatica OTP-a.

Opunomoćeni predstavnik Vektre Invesment pokazao je, međutim, rješenje Apelacionog suda od 19. januara kojim je poništeno prvostepeno rješenje Privrednog suda o blokadi i prinudnoj naplati duga sa računa ove kompanije.

" Račun dužnika kod CKB-a je deblokiran i prohodan", saopštio je Grbavac i kao dokaz za svoje tvrdnje ponudio izvod sa računa kompanije od 6. aprila ove godine.

Advokati OTP-a prigovorili su ovim navodima ističući da nijesu ni imali uvid u rješenje Apelacionog suda

"Više je nego čudno da oni spore da nijesu dobili rješenje Apelacionog suda", uzvratio je Grbavac.

"To rješenje nije od značaja za odlučivanje jer se njim predmet samo vraća na prvostepeno presuđivanje. Rješenje je ukinuto iz procesnih, a ne iz suštinskih razloga", komentarisala je Vukmirović-Mišić.

"Više je nego čudno da oni spore da nijesu dobili rješenje Apelacionog suda", uzvratio je Grbavac

Grbavac je kazao međutim da su neosnovani navodi punomoćnika predlagača da je rješenje Privrednog suda ukinuto samo iz formalnih razlog, a kao dokaz ponudio zaključak Privrednog suda od 6. aprila kojim je naloženo CBCG da hitno obustavi sprovođenje rješenja o izvršenju.

Privremeni upravnik Dejan Keković objasnio je da je, prema njegovim podacima i potvrdi CBCG od 6. aprila ove godine, takođe, račun Vektre investments bio u blokadi, ali za iznos od svega 484,14 eura.

"Ovaj izvod dobio sam na dan održavanja ročišta", naveo je Keković, a advokat Vektre dodao da ti navodi upravo potvrđuju ono što on tvrdi.

Sudija Vučević je odložio ročište za srijedu i tražio od opunomoćenog predstavnika Vektre Investments da dostavi novi izvod o stanju na računu te kompanije.

Vučević: Može li tišina malo?

Jučerašnja debata između predstavnika OTP-a i Vektre Investments bila je juče na momente veoma dinamična i žučna tako da je sudija Dragan Vučević u nekoliko navrata morao da interveniše i skreće im pažnju “da ne unose previše emocija”.

Sudija je u jednom trenutku morao temperamentnom predstavniku Vektre Investments i da podvikne riječima: “Može li tišina malo”!?

Bonus video: