Mitrović zida apart hotel na Crvenoj Glavici

SNP je 2010. tražio da se tužilaštvo pozabavi ugovorom kojim je Mitroviću data ova parcela
133 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2014. 20:24h

Direktorat za planiranje Ministarstva održivog razvoja izdao je urbanističko-tehničke uslove za gradnju apart hotela na Crvenoj Glavici, nekadašnjoj opštinskoj zemlji, poznatom budvanskom biznismenu Miodragu Mišu Mitroviću, vlasniku lanca supermarketa “Megapromet”.

Pozivajući se na planski dokument Urbanistički projekat “Ekskluzivni turistički kompleks Crvena Glavica”, koji je usvojen prije četiri godine u budvanskom parlamentu, resorno ministarstvo je izdalo UT uslove, po kojima je dozvoljena gradnja apart hotela i to tri objekta, čija najviša spratnost može biti pet etaža, a ukupna bruto građevinska površina deset hiljada kvadrata.

Mitrović, koji gazduje vodećim trgovačkim lancem u metropoli turizma, postao je prije četiri godine vlasnik atraktivne parcele nadomak Svetog Stefana, od 8.165 kvadrata, koja je uknjižena u katastarskoj evidenciji na njegovu kompniju “Megapromet”. Zemljišni kompleks, sa koga se pruža pogled na grad-hotel Sveti Stefan, prije toga je bio u vlasništvu Opštine Budva, ali je na burnoj sjednici lokalnog parlamenta, u spetembru 2010, glasovima odbornika DPS-a dato zeleno svjetlo lokalnoj upravi da ga razmijeni za zemlju koju je Mitrović imao u Mrčevom polju.

Opštinska parcela na Crvenoj Glavici, nekadašnjem nudističkom kampu, zamijenjena je za Mitrovićevu parcelu u industrijskoj zoni u zaleđu Jaza. Ovakva odluka je izazvala revolt opozicije, umalo je dovela i do raspada vladajuće koalicije DPS - SDP, jer je manji koalicioni partner tada odbio da glasa za ovu odluku i napustio zasjedanje.

Odlukom je Opštini pripalo 18.660 kvadrata zemlje, do tada u katastru uknjižene na Megapromet, koju je Komisija Uprave za nekretnine procijenila na 2.145 900 eura, ili 115 eura po kvadratu. Opštinska parcela od 8.165 kvadrata, od iste komisije procijenjena je na 2.365.240 eura, ili 290 eura po kvadratu.

Budvanski opozicioni SNP je odmah nakon sjednice, pozvao nadležno tužilaštvo da se preispita cijela transkacija, uz tvrdnju da je Opštini nanijeta višemilionska šteta, jer je zemlja na Jazu bezvrijedna.

Bonus video: