Momir Mušikić vodi Nezavisni sindikat energetike

Prioritetni zadaci biće i uspostavljanje regionalne saradnje sa granskim sindikatima
213 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, upravna zgrada, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, upravna zgrada, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.12.2013. 20:15h

Sindikalne organizacije zaposlenih Elektroprivrede Crne Gore i radnika Rudnika uglja AD Pljevlja, koje su većinske u svojim kompanijama a ne pripadaju nijednoj sindikalnoj centrali u Crnoj Gori, osnovali su Nezavisni sindikat energetike (NSE) kao granski sindikat na nivou države.

Na osnivačkoj Skupštini, održanoj u Nikšiću, za predsjednika novoosnovane sindikalne organizacije izabran je zamjenik predsjednika SOZ-a Elektroprivrede Momir Mušikić, usvojen Statut i izabrani članovi radne grupe za registraciju.

NSE će se, kako se navodi, zalagati za unaprijeđenje i zaštitu materijalnog, socijalnog i društvenog položaja svojih članova, bolje uslove rada zaposlenih u sektoru energetike, konstruktivnu saradnju sa drugim sindikalnim organizacija i udruženjima poslodavaca, sprječavanje i najoštrije sankcionisanje svakog vida korupcije u Sindikatu, i zadržavanje većinskog vlasništva države nad svim energetskim potencijalima Crne Gore.

"Prioritetni zadaci biće i uspostavljanje regionalne saradnje sa granskim sindikatima, kao i unaprijeđenje saradnje sa poslovodnim strukturama i nadležnim vladinim resorima kroz uspostavljanje konstruktivnog socijalnog dijaloga i partnerstva“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: