Montenegro Airlines zakupio "boeing" sa posadom

“Blue Airov” avion koji će narednu letnju sezonu odraditi za MA je letjelica sa registracijom YR-BAP, proizvedena 1991. godine, a ima kapacitet od 148 putnika
7816 pregleda 6 komentar(a)
“Boing” rumunske kompanije, Foto: Planespotters
“Boing” rumunske kompanije, Foto: Planespotters
Ažurirano: 07.04.2019. 10:53h

Nacionalna aviokompanija “Montenegro erlajns” (MA) potpisala je ugovor o sezonskom, takozvanom “wet lease”, zakupu aviona tipa “boing B 737-300“ sa rumunskom aviokompanijom Blue Air.

Potvrdio je to juče “Vijestima“ izvršni direktor MA Živko Banjević, dodajući da je avion od Rumuna iznjajmljen za period od 15. aprila o 15. oktobra. “Wet lease” podrzaumijeva zakup aviona sa posadom, kao i plaćanje održavanja i osiguranja letjelice od strane vlasnika iznajmljenog vazduholova.

MA je lani, prvi put u svojoj istoriji na isti način tokom ljetnje sezone privremeno na pet mjeseci pojačao svoju flotu iznajmljenim avionom tipa „boing B 737-500“ kompanije “Air X Charter” sa Malte.

“Blue Airov” avion koji će narednu letnju sezonu odraditi za MA je letjelica sa registracijom YR-BAP, proizvedena 1991. godine, a ima kapacitet od 148 putnika – što je više od „embraera E-195“ MA koji mogu primiti po 116 putnika.

Dok MA sredinom maja ne stigne unajmljeni rumunski “B 737-300” koji će do tada završiti svoj redovni, tzv.“C“ obimniji tehnički pregled i servis, “Blue Air” će u Podgoricu 15. aprila poslati drugi svoj, nešto manji avion tipa „boing B-737-500“ (YR-AMC).

MA će tokom predstojeće ljetnje sezone letjenja sa pet sopstvenih i jednim iznajmljenim avionom, saobraćati na ukupno 17 redovnih linija sa aerodroma u Tivtu i Podgorici, a na kojima će imati ukupno 106 rotacija nedjeljno, što je osam sedmičnih rotacija više nego lani. Nacionalna aviokompanija pored redovnog saobraćaja, obaviće i čitav niz posebnih čarter-letova za više država Evrope i Bliskog istoka

Bonus video: