Montenegro bonus tvrdi da sam finansira KAP

Predsjednik Odbora državne kompanije Darko Uskoković izjavio da ne dobijaju novac iz budžeta za spasavanje Kombinata aluminijuma
75 pregleda 7 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Savo Prelević
Odbor za ekonomiju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2013. 22:48h

Od kada je Montenegro bonus preuzeo upravljanje Kombinatom aluminijuma (KAP) nije dobio ni cent od države niti bilo koga drugog za održavanje proizvodnje u fabrici, ustvrdio je predsjednik Odbora direktora ove državne kompanije Darko Uskoković na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju. Odbor je danas razmatrao realizaciju zaključaka za KAP, usvojenih krajem aprila, koje Vlada nije ispunila.

Damir Šehović (SDP) pitao je Uskokovića koliko su dobili novca od uvođenja stečaja (8. jul) za organizovanje proizvodnje, koliko je potrošeno za struju i kupovinu sirovina, za održavanje proizvodnje i po kojoj se cijeni struja fakturiše. Aleksandar Damjanović (SNP) upitao je kako KAP posluje i da li mu ostaje novca iz poslovanja da izmiruje dug Elektroprivredi.

Uskoković je rekao da je “neozbiljno da se govori o funkcionisanju fabrike u presjeku od tri do četiri mjeseca, te da bi to bio skup podataka koji ništa ne znače”.

“Moramo imati duži period da bismo zaključili da li je nešto uspješno. Montenegro bonus nije dobio ni cent od države, niti bilo koga drugog, za održavanje proizvodnje. Platili smo svu struju unaprijed, imamo neka dugovanja, ali to je nešto što će se obezbijediti kroz naplatu potraživanja”, rekao je Uskoković.

Kako je objasnio, stanje u KAP-u je alarmantno i preuzimanje upravljanja ovom fabrikom u stečaju ugrožava funkcionisanje Montenegro bonusa.

Opširnije sa ovog događaja čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 5. novembar

Bonus video: