Montenegro hotels zvanično postao vlasnik Riviere

Radnici su tužili bivšeg izraelskog vlasnika zbog neizmirenih dugovanja prema njima. Ostali su bez plata i doprinosa od januara, kao i neisplaćenih poreza i doprinosa od oktobra prošle godine
158 pregleda 2 komentar(a)
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.08.2017. 12:45h

Kompanija Montenegro hotels iz Kotora, čiji je vlasnik Branko Ćupić, uplatila je 6,79 miliona eura i zvanično postala vlasnik Club Hotela Riviera u Njivicama.

Javni izvršitelj Jasminka Bajović potvrdila je Radiju Jadran da je u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) uplaćen iznos u utorak, na dva odvojena računa.

Saradnik u Montenegro hotels-u, Mara Todorović, kazala je da kreću sa analizama i provjerom stanja na terenu i sa objektima, te koliko će novca iziskivati ponovno stavljanje u funkciju Riviere.

“Mi smo od utorka i zvanično vlasnici, ne možemo davati neke detaljnije informacije dok ne vidimo u kakvom su stanju termo tehničke instalacije i objekti. Znamo da je dosta ruinirano i ponešeno inventara, ali trenutno nas samo interesuje koliko su objekti devastirani. Nastojaćemo da učinimo sve da 1. aprila naredne godine hotel ponovo otvorimo”, kazala je Todorović.

Sa druge strane, bivši radnici Riviere, njih desetak, ogorčeni su zbog odnosa novog vlasnika prema njima, koji im je još na dan licitacije tražio da predaju ključeve hotela. Međutim, to tada nije bilo moguće, jer nijesu uplatili novac.

Radnik Silva Kaluđerović kazala je da su radnicima iz novog menadžmenta rekli da ih ne interesuje šta će biti sa njima.

“Do sada niko od njih nije pozvao radnike. Danas su nam samo poručili da odmah predamo ključeve. Na moje pitanje možemo li to odložiti za sjutra zbog drugih obaveza, rekli su nam ne, jer će brave već biti zamijenjene, pa svoje stvari nećemo moći da uzmemo. Znači nijesu nam dali ni 24 sata da se organizujemo i pokupimo dokumenta”, rekla je Kaluđerović.

Ona je kazala i da su čuvali hotel, a sada su bukvalno bez riječi jednostavno izbačeni.

Radnici su tužili bivšeg izraelskog vlasnika zbog neizmirenih dugovanja prema njima. Ostali su bez plata i doprinosa od januara, kao i neisplaćenih poreza i doprinosa od oktobra prošle godine.

Ročište po toj tužbi zakazano je za 30. avgust u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Bonus video: