Monteput se zadužuje 31 milion za "zaboravljene" radove

Prodat plac na Topolici u Baru za gradnju luksuznog hotela
2171 pregleda 5 komentar(a)
Pomoć da “zaboravljeni radovi” budu manji od 10 odsto: Sozina, Foto: Arhiva Vijesti
Pomoć da “zaboravljeni radovi” budu manji od 10 odsto: Sozina, Foto: Arhiva Vijesti

Državno preduzeće Monteput će se ove godine zadužiti za 31,6 miliona eura za izgradnju sistema trajnog napajanja električnom energijom autoputa Bar-Boljare, navedeno je planu rada te kompanije za 2019. godinu kojeg je juče usvojila Vlada.

Ti radovi trebalo jeda budu dio ugovora o izgradnji dionice Podgorica-Mateševo, ali se nalaze među “zaboravljenima” zajedno sa petljom “Smokovac”, vodovodnom mrežom i dijelom pristupnih puteva.

Glavni izvođač radova CRBS je tražio da ove radove završi za 120 miliona eura, dok je Ministarstvo saobraćaja tražilo da ono bude 81 miliona eura, odnosno deset odsto ugovorenih rodova koliko najviše mogu da iznose dodatni radovi.

CBRS je tokom pregovora sa Ministarstvom saobraćaja samo dijelimično smanjio svoj prvi iznos, ali je Vlada sada našla način da iznos preko deset odsto plati preko Monteputa.

Vlada je dala saglasnost za prodaju urbanističke parcele UP2 U Topolici kod Bara, preko puta sportske dvorane, ali odluka o tome kome se i za koliko prodaje ova lokacije juče nije objavljena na sajtu Vlade uz obrazloženje da će biti objavljene “nakon tehničke redakcije” teksta. Ova lokacija namijenjena je za gradnju luksuznog hotela od pet zvijezdica.

Vlada je dala saglasnost za zaključenje sporazuma o prepoznavanju obuka i sertifikaciji pomoraca za službu na plovnim objektima registrovanim u Svetom Vinsentu i Grenadinima, što će omogućiti pomorcima iz Crne Gore da bez problema zasnuju radni odnos na brodovima pod zastavom ove države

Bonus video: