Monterra: Odloženi porez plaćen u roku

Monterra Construction d.o.o. ne duguje ni jedan euro zaostalih poreza, navode iz kompanije
0 komentar(a)
Krediti, novac, Foto: Shutterstock
Krediti, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.06.2016. 18:02h

Povodom teksta “U Poreskoj će biti još istraga“ u kojem su “Vijesti” prepisale podatke Poreske uprave, reagovala je firma Monterra Construction zbog rečenice „ Monterra Construction je i ove godine (2015) omogućeno plaćanje duga od 459 hiljada eura, ali su platili samo 33 hiljade.“

“Nije tačan navod da je privrednom društvu Monterra Contruction d.o.o. Budva '..ove godine omogućeno plaćanje poreskog duga 459 hiljada eura na odloženo, ali da su platili samo 33 hiljade..” koji je objavljen 29.06.2016. godine u tekstu 'U Poreskoj će biti još istraga'.

Monterra Construction d.o.o. ne duguje ni jedan euro zaostalih poreza. Monterra Construction d.o.o. je u proteklih nekoliko godina bila jedan od najvećih poreskih obaveznika i samo u periodu od 2013 godine uplatili smo poreske obaveze u iznosu od 2,5 miliona eura samo za porez na dobit pravnih lica.

Što se tiče Rješenja Ministarstva finansija br.04-5752/1 od 25.05.2015.g. o odloženom plaćanju dijela poreskog duga cjelokupni iznos poreza po ovom Rješenju je odavno plaćen. Ovu zakonsku mogućnost za plaćanje duga u 6 mjesečnih rata iskoristili smo zbog poremećaja na tržištu građevinarstva, a u skladu sa zakonom i uz davanje hipotekarnih i drugih garancija. Ponavljamo, Monterra Construction d.o.o. ne duguje ni jedan euro zaostalih poreza po ovom ili bilo kojem drugom osnovu”, navedeno je iz ove kompanije.

Bonus video: