MOR: Crna Gora prepoznata kao lider u regionu

Filipović i Graziosi razgovarali su o socijalnom dijalogu, unaprijeđenju radnih odnosa i mogućnosti otvaranja kancelarije MOR-a u Crnoj Gori
66 pregleda 4 komentar(a)
prodavnica, trgovina, Foto: Boris Pejović
prodavnica, trgovina, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.03.2014. 20:02h

Crna Gora je u oblastima socijalnog dijaloga i unaprijeđenja radnih odnosa prepoznata kao lider u regionu, saopštio je direktor Kancelarije Međunarodne organizacije rada (MOR) za centralnu i istočnu Evropu Antonio Graziosi.

On je na sastanku sa direktorom Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Slobodanom Filipovićem, kazao da je to potvrđeno nedavnim potpisivanjem Opšteg kolektivnog ugovora (OKU).

Filipović i Graziosi razgovarali su o socijalnom dijalogu, unaprijeđenju radnih odnosa i mogućnosti otvaranja kancelarije MOR-a u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su naveli da su se učesnici sastanka složili da će otvaranje kancelarije MOR-a u Podgorici biti od velikog značaja za Crnu Goru na njenom put ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju (EU).

“Crna Gora je u prethodnom periodu radila na reformi radnog zakonodavstva i unaprijeđenja socijalnog dijaloga. Tako je donijet set zakona, u čijoj izradi su učestvovali socijalni partner, koji su u skladu sa tekovinam EU, a kojima se unaprijeđuje poslovni ambijent”, kazao je Filipović.

Bonus video: